Миналата година представлението "Морфин" на Yalta Art Room е номинирано за "Аскеер", а тази година е наградено с "Икар" в категория "Дебют" за режисурата му. Сега Кристина Беломорска и голяма част от екипа на постановката са готови да представят следващата си премиера.

Откровенията на Александра Сърчаджиева в „На живо и отвъд това“ в Сатиричен театър “Алеко Константинов”

Тайните, които Алекс Сърчаджиева е готова да разкрие

За страданието и смисъла след него

"Слугините" е най-известната пиеса на световно признатия френски автор Жак Жьоне, който е бил цензуриран заради темите, които засяга. "Слугините" също ни провокира - кара ни да се замислим кои сме и ни поставя пред вечните, по-скоро екзистенциални, отколкото социални, въпроси за човешката същност.

В представлението присъства и доза абсурдизъм, с който се отличава драматургията на французина. Героите в най-популярната му постановка са две прислужници, които се възползват от отсъствието на господарката си, за да споделят помежду си отвращението си от нея. В същото време изпитват привързаност и чувства едновременно на любов и силна омраза. Докъде обаче ги довежда това противоречие и има ли шанс за човечността, разума и духа им, оставяме зрителите сами да разберат.

Режисьорката Кристина Беломорска

Източник: Yalta Art Room / Личен архив

Режисьорката Кристина Беломорска

Ще загатнем само, че "Слугините" достигат до дъното на човешката нищета, а реалността им е уловена в лабиринт, в който "игра" и живот се преплитат. Тогава лудостта остава последното им помощно средство...

Актрисата Ели Кирил Колева

Източник: Yalta Art Room / фотография Георги Сиркатов

Актрисата Ели Кирил Колева

В ролите на прислужниците влизат Аделина Желязкова (на заглавната снимка) и Ели Кирил Колева, а Мадам е Жана Рашева. Сценографията и костюмите са дело на Никол Трендафилова, а музиката - на Давид Кокончев. Режисурата, както споменахме в началото, е на Кристина Беломорска. По превода е работил Валентин Маринов - Пело.

“Антихрист. Глави VIII, X, XI” с Владимир Карамазов с премиера в Народен театър “Иван Вазов”

С какво ново се е захванал Владо Карамазов

Завръщане към корените

Премиерата на "Слугините" е на 9 ноември от 19:30 ч. в Yalta Art Room, а повече за представлението има тук.