Преди няколко месеца Владимир Карамазов обяви завръщането си в трупата на Народния театър като щатен актьор, след като цели 15 години бе на свободна практика.

Владимир Карамазов и новината, че се връща като щатен актьор в Народния театър

Неочакваната новина на Владо Карамазов

С какво зарадва феновете си актьорът

В социалните си мрежи той сподели, че през годините е получавал доста предложения от директорите, но не ги е приемал, защото не е виждал да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите. "Сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях", написа Владо Карамазов още през март.

Сега вече е ясно и кой е един от проектите на Народния театър, който очевидно е развълнувал актьора и в който съвсем скоро ще го видим на сцена.

Новото премиерно представление е "Антихрист. Глави VIII, X, XI". То е по романа от 1970 г. на Емилиян Станев и както заглавието предполага, се фокусира върху три глави от творбата. В центъра на спектакъла е човекът и са разгледани въпросите за трансформацията на човешката природа, за това какво се разрушава в нея през житейските изпитания и какво се запазва у човека от зададения му от бога образ.

Трябва да отбележим обаче, че "Антихрист. Глави VIII, X, XI" не акцентира върху канонични тези и не е теологично, а антропологично представление. Затова е и насочено към по-широка аудитория. Зрителите ще открият темите за високите стремежи и неистовата сила на хората, както и за човешката природа, склонна към раздвоение. Зарядът от напрежение и конфликтност в действието също няма да липсва, както е и в романа на Емилиян Станев.

Творбата ще оживее на сцената благодарение на актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова и Александър Кънев. Тримата ще разкрият непредсказуемото не само в своите персонажи, но и в поетиката на романа. Адаптацията за сцена и режисурата са дело на Стилиян Петров, сценографията и костюмите - на Никола Тороманов, а музиката - на Милен Кукошаров.

„Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев с премиера в Театрална работилница “Сфумато”

Когато си млад и наивен идеалист, но излезеш от зоната си на комфорт

Лутанията и изпитанията в „Животът, макар и кратък“

Премиерата на "Антихрист. Глави VIII, X, XI" е на 1 ноември от 19 ч. в Народен театър "Иван Вазов". Следващите дати за представлението са 2, 10, 24 ноември и 3, 19 и 30 декември, а повече информация за него има тук.