Селена Гомес бе една от първите млади звезди, които говориха открито за проблемите си с психичното здраве и за вредата, която нанасят върху него социалните мрежи. Певицата реши да си вземе почивка от тях и повери профилите си на своя екип, като и днес не крие, че не знае паролите им.

Селена Гомес, Only Murders in the Building и какво си спомня от годините й в Disney Channel

Защо Селена Гомес приема с радост последната си роля

И какво си спомня от Disney Channel

В последните няколко години певицата смени три къщи в опитите си да намери място, на което се чувства истински комфортно. Тя не крие, че й отнема време, за да намери какво е най-добро за нея. А сега е категорична, че се чувства най-щастлива, когато е с хората, които обича.

"Моят лупус, бъбречната ми трансплантация, химиотерапията, психичното заболяване, преминаването през много публични раздели - това бяха все неща, което честно казано трябваше да ме повалят", казва Гомес. При всяка поредна трудност се е питала какво още трябва да понесе.

А вместо да избере да наранява себе си в подобни моменти, тя избира да помага на другите - и това я спасява. Както и да се затрупа с работа дори във времена на пандемия, когато мнозина нейни колеги предпочитат да си вземат почивка.

Освен снимките на филма Only Murders и на кулинарното шоу Selena + Chef, това, което прави певицата и актриса щастлива напоследък, е нейната филантропска дейност. С помощта на своите фенове тя събира 360 хиляди долара, които разпределя между 23 неправителствени организации. 

Преди да стигне до този етап от живота си обаче, Гомес преминава и през още една трудност - да бъде винаги центъра на внимание и да се чувства като "предмет", усещайки негативните настроения срещу себе си. Именно заради всичко, което се говори и пише по неин адрес, тя решава да бъде откровена за психичното си състояние и през 2018 г. разкрива, че страда от депресия.

След това идва и признанието за биполярното разтройство. Тя не крие, че поставянето на тази диагноза сваля голяма тежест от раменете й, защото й помага да си обясни много неща от поведението си. А лечението минава през решението да изтрие социалните мрежи от живота си, нищо че точно тогава е най-следваната личност.

Сега Гомес въобще не съжалява за това, защото е успяла да се научи как да живее собствения си живот, вместо да прекарва часове, гледайки нечий друг. Научила се е да получава информацията "по правилния начин" и чака приятелите й да й се обадят, за да й кажат какво се случва с тях, казва певицата пред ELLE.

С изтриването на социалните мрежи от ежедневието си Селена придобива и познанието как да бъде само и единствено в настоящия момент. "Прекарах години от живота си в опити да изглеждам като други хора", продължава тя с откровенията. Затова и с козметичния си бранд Rare Beauty вдъхновява жените да носят грим, защото искат, а не защото трябва.

Селена Гомес, Стив Мартин, Only Murders in the Building и нов трейлър на сериала

Селена Гомес разследва убийство

Последен трейлър на Only Murders in the Building

Този неин бизнес също има и своята друга страна. "Всичко, с което съм свързана, има благотворителен аспект. Ако от него не произлиза нещо добро, няма да го правя. Нямам нужда от пари. Имам нужда от хора, които да се борят с мен", категорична е Гомес. И очевидно правейки добро за другите, тя прави добро и за себе си.