Малко крайбрежно градче с население от около 2000 човека в Португалия стана тема на разпалени коментари в интернет, след като множество видеоклипове показват огромно количество червено вино, което тече като река по улиците му преди броени дни.

Защо да не запушваме с коркова тапа вече отворена бутилка вино

Защо да не запушваме с коркова тапа вече отворена бутилка вино

Ето как правилно да съхраним вино след отваряне

Улиците на Сау Лоренсо ду Байру са боядисани в червено, след като два резервоара, собственост на местната винарна Levira, превозващи огромните 2.2 милиона литра абсолютно годно за пиене червено вино, внезапно се разливат, според New York Post. А въпросното вино би могло да напълни близо три милиона бутилки.

Местните жители - също толкова изненадани, колкото и потребителите в интернет - гледат с недоумение как виното, достатъчно да напълни почти олимпийски плувен басейн, се стича по стръмен хълм към улиците на града.

Всъщност положението е сериозно - местните власти издават предупреждение за опасност за околната среда, а пожарникарите спешно отклоняват винения потоп, за да не се влее в близката река, разкриват от Wion.

По-късно пожарникарите съобщават, че мазе в къща в близост до винарната е наводнено с виното. Винарната Levira, отговорна за обработката на цистерните, не пропусна да се извини след инцидента, като каза, че поема пълна отговорност за щетите.

"Ние поемаме пълната отговорност за разходите, свързани с почистването и отстраняването на щетите и се ангажираме да разрешим тази ситуация възможно най-бързо." От винарната вече са започнали с почистването и поправката, като допълват, че се разследват причините за инцидента.

Червеното вино и ползите за сексуалния ни живот

Червеното вино прави секса още по-добър

Не е само за настроение

Въпреки доста неприятната ситуация някои потребители в интернет виждат смешната страна на нещата, като един публикува: "Вземете ми самолетен билет и аз ще се погрижа", докато друг добавя: "Това ще бъде денят, в който ще се науча да плувам."