Когато е на 13 години, връстничките ѝ вече обсъждат менструациите си. Наташа Бишъп ги слуша мълчаливо, докато в същото време си мисли колко е засрамена. Един ден приятелките ѝ я питат дали тя също вече има менструация. Решава да излъже. Не казва истината дори и на майка си. Когато е вече на 15, цикълът ѝ все още не е дошъл. Чак когато две години по-късно отива в болница заради счупена ръка, Наташа решава да признае на майка си, че няма менструация.

"Съпружеският шев" след раждане и негативните последствия, които носи след себе си

Съпружеският шев - медицински мит или ужасна реалност заради удоволствието на мъжа

И негативните последствия, които носи след себе си

Момичето очаква гневна реакция от страна на майка си, но както и трябва, получава цялата ѝ подкрепа и разбиране. Предположението и на двете е, че става въпрос просто за забавяне на цикъла. Междувременно приятелките ѝ вече губят девствеността си и Наташа започва да се тревожи все повече. Тя дори не знае дали може да прави секс, тъй като подобен въпрос никога не е обсъждан в часовете по сексуално здраве. Нещо повече - Наташа дори започва да се съмнява дали е истинска жена.

В един момент вече се решава да се консултира с лекари, които обаче така и не разбират какъв е проблемът. Чак когато един от тях я праща на ултразвук, става ясно, че момичето е родено без матка, без шийка на матката, само с един яйчник и вагина, която отвън изглежда нормално, но не и отвътре. Диагнозата е синдром на Майер-Рокитански-Кустер-Хаузер - рядко заболяване, причинено от проблем с развитието в утробата.

Наташа си прави различни тестове, скенери и хормонални изследвания, които в крайна сметка заключават, че биологично е жена. Въпреки това тя продължава да се чуди какъв е смисълът от съществуването ѝ. "Постоянно си мислех: "Истинско момиче ли съм, ако не мога да правя секс и не мога да родя дете?" Беше ужасно", споделя Таша.

Снимка 621694

Източник: iStock

За да може да прави секс, лекарите ѝ обясняват, че трябва да се подложи на болезнен "процес на разширяване" със специален медицински уред. И ако до тогава тя не е и помисляла за момчета, приятелството ѝ с нейн съученик, което прераства в нещо повече, я кара да започне процедурите по разширяване.

Гаджето ѝ се оказва много подкрепящо момче, което дава на Таша повече спокойствие и увереност. На 18-годишна възраст тя отива в болница в Лондон, където се подлага на процеса. Медицинският разширител се усеща подобно на тежка бутилка вода и се започва с такъв с по-малка дебелина и постепенно се преминава към по-широк, като се стигне до такъв с размер на пенис.

За Наташа процедурите са "пълна агония", по думите ѝ цялото "преживяване е дълго, сложно и ужасно". Стига се дотам вагината ѝ да кърви. Но най-лошото за момичето е, че ѝ се налага да се подложи на нещо толкова болезнено, не за да се излекува, а за да може да живее като нормално момиче.

Снимка 621693

Източник: iStock

За щастие на Таша, медицинска сестра на име Нуала ѝ помага по-лесно да преживее процедурите, пише Cosmopolitan. Жената разсейва притесненията ѝ относно това как ще се чувства, когато прави секс за първи път и ѝ дава съвет да подкрепи увереността си с красив комплект бельо.

Таша действително се сдобива с такъв и го облича за специалния си първи път с приятеля си. Тя не съжалява нито за това с кого, нито за това кога губи девствеността си. "Знаех, че е с някой, който наистина ме обича и подкрепя."

Наташа и приятелят ѝ имат връзка от разстояние и се виждат само веднъж месечно. Тя обаче продължава да използва разширителя, тъй като вагината ѝ е като мускул и ако не го "упражнява" редовно, той може да се върне към предишното си състояние.

Жените, половата система и какви са познанията им за себе си, според ново проучване на Intimina в САЩ

Познават ли жените половата си система

За жената интимно

"Чувствах се толкова лишена, сякаш не бях жена в очите на обществото. Не мога да имам дете, не мога да правя секс, за какво да използвам тялото си? Има ли смисъл да имам тяло? Но сега не мисля така. Отне ми известно време, за да стигна дотук, но сега знам какво мога да постигна, чувствам се късметлийка, че съм родена точно такава, каквато съм", завършва Таша.