Доказано е, че приготвянето на любими ястия е цяла терапия. Но често имаме нужда от някой и друг стимул, за да запретнем ръкави.

Печене, медитация, креативност и защо готвенето на любими ястия е терапия

3 причини да готвим по-често

И въобще не става въпрос за засищане на глада

Горещото какао е класическа напитка, която предлага широко поле за изява и възможност да внесем креативност в оригиналната рецепта. При това не само по отношение на вкуса й.

Червеното цвекло е солиден източник на протеини, фибри и още куп полезни вещества, както и един от най-често използваните естествени оцветители в кулинарията. Именно сокът от него придава розовия цвят на нашия горещ шоколад, а добавим ли малко канела, ще получим и невероятен аромат.

Снимка 547669

Източник: Instagram / Real Simple

Какво още ни трябва

  • 2 ч. ч. прясно мляко
  • 1/2 ч. л. екстракт от ванилия
  • 1/2 ч. ч. настърган бял шоколад
  • 2 с. л. сок от цвекло
  • Щипка сол
  • Сметана и канела за сервиране

Какво ги правим

В дълбок съд изсипваме млякото с щипка сол и оставяме да къкри за две-три минути. Махаме от котлона и добавяме ваниловия екстракт плюс настъргания шоколад. Бъркаме, докато получим еднородна смес - около една минута.

Цвекло, брюкселско зеле, тиквени семки и три рецепти с тях, които топят мазнините

Три рецепти, които топят мазнините

По-добрите варианти на любими сосове, предястия и продукти

Идва ред на сока от цвекло - колкото повече сипем от него, толкова по-наситен цвят ще получим. Сервираме напитката топла, като нанасяме финалните щрихи с малко бита сметана, която поръсваме с малко канела.