Няма съмнение, че милиони хора по света очакват продължението на "Гладиатор" - проект, чието осъществяване отне на Ридли Скот няколко десетилетия. На всички им е ясно, че няма как да видим в него Ръсел Кроу, но той със сигурност си е намерил достоен заместник.

Какво знае Ръсел Кроу за продължението на "Гладиатор"

Ръсел Кроу ядосан на продължението на "Гладиатор"

Актьорът беше гост на фестивала в Карлови Вари

Говорим за Пол Мескал, който поема една от главните роли в продължението - тази на Луциус. Той е син на Лусила (Кони Нилсен) от оригиналния филм и племенник на Комод (Хоакин Финикс).

Ясно е, че за ролята на гладиатор като Луциус трябва актьор със забележителна физика, а 27-годишният ирландец със сигурност я притежава. Любопитно е обаче, че той не е участвал в кастинг за ролята, а тя директно му е била "поднесена".

Това става, след като Дариа Серсек от Paramount присъства на постановката "Трамвай Желание" на Уестенд, където Мескал е в ролята на Стенли Ковалски. "Имаше няколко сцени, в които той сваля ризата си и всичко се наелектризира. Дамите в публиката бяха много шумни и аз разбрах, че сме намерили нашия човек", казва тя пред Variety.

Снимка 627804

Източник: GettyImages

Самият Пол Мескал пък разкрива пред Hollywood Reporter, че смята за голяма чест това, че Ридли Скот го е избрал за ролята. "Нервен съм, но със сигурност това е роля, която искам да изиграя", казва той и допълва, че е наясно, че го чака усилена физическа подготовка.