Колкото по-малко подробности се знаят за продължението на "Гладиатор", толкова по-голям е интересът на феновете на оригиналния филм. А на кого друг да задаваш въпроси за него, освен на Ръсел Кроу?

Продължението на "Гладиатор" и инцидентът на снимачната площадка с четирима ранени

Инцидентът, който прекъсна снимките на "Гладиатор" 2

Филмът на Ридли Скот се снима в Мароко

"Ще трябва да започнат да ми плащат за количеството въпроси, които получавам за филм, в който дори не участвам", коментира 59-годишният актьор по време на пресконференция на фестивала в Карлови Вари.

"Той няма нищо общо с мен. В него вече съм мъртъв, два метра под земята. Но трябва да призная, че ме обзема малко ревност, защото ми напомня за времена, когато съм бил млад и колко много значеше "Гладиатор" за мен."

Снимка 624796

Източник: GettyImages

Ръсел Кроу, който пристигна за чешкия фестивал, за да получи награди за приноса си към света на киното, пояснява, че не знае нищо за актьорския състав на "Гладиатор 2", нито пък за сюжета. "Зная обаче, че ако Ридли (Ридли Скот, режисьорът - б.а.) е решил да прави втора част на историята 20 години по-късно, определено има сериозни мотиви за това", казва още актьорът, цитиран от Variety.

Кроу пее с групата си Indoor Garden Party в Карлови Вари

Източник: GettyImages

Кроу пее с групата си Indoor Garden Party в Карлови Вари

Ръсел Кроу играеше Максимус в оригиналния "Гладиатор" от 2000 г., а скоро предстои да го видим в четири нови филма: Kraven the Hunter с Арън Тейлър-Джонсън, Land of Bad с Лиъм Хемсуърт, Sleeping Dogs с Карън Джилиан и The Georgetown Project със Сам Уортингтън.