Уверено навлязохме в октомври и предполагаме, че съвсем неусетно ще му видим и края, както често се случва. Но в случая няма лошо, защото Хелоуин ни дебне в последния ден от месеца.

5 от най-популярните костюми за Хелуин 2024

5 от най-популярните костюми за Хелуин 2024

От Дедпул през Барби до Бийтълджус

И понеже отсега е рано да се подготвяме за партитата, които ще бъдат организирани тогава, можем да го направим от дивана вкъщи. Стрийминг платформата Max се е погрижила да не ни липсва почти нищо в колекцията "Безсънен октомври".

Тя ще бъде достъпна през целия месец и в нея ще намираме предимно филми на ужасите, които са в тон и с празника. Във въпросната колекция ще има за всекиго по нещо, защото съдържанието е разделено в селекции като "Заглавия, които идват с писъци", "Истински кошмари", "От гения на Стивън Кинг" и "Страхотии за цялото семейство".

Снимка 685662

Източник: Max

В тях през целия месец ще са налични заглавия като "Другият", "Касъл Рок", "Тексаското клане", "Наблюдателите", "Посещението", "Менюто", "Бийтълджус" и "Екзорсистът на Папата". Понеже Стивън Кинг е майстор на ужасите, когато стане дума за литература, киното често се обръща към неговите творби за вдъхновение.

Ето защо освен "Другият" и "Касъл Рок", в Max налични ще са двете версии на "Кери" от 1976 г. и 2013 г. и "Подпалвачката" (2022 г.). В "Страхотии за цялото семейство" пък фокусът ще бъде хвърлен върху анимации като "Лошите момчета", трите филма за "Хотел Трансилвания", "Питър Пан" и "Зайкула".

През октомври в Max ще бъдат добавени и три филма, които ще са налични само в стрийминг платформата. Първият е "Сейлъм'с Лот", който е по сценарий на Гари Деберман, но отново е базиран и вдъхновен от произведение на Стивън Кинг. 

В него писателят Бен Миърс се прибира в родния си град, за да търси вдъхновение за новата си книга. Но той не търси обичайното - уединение и спокойствие, а точно обратното. Нещо странно, което се случва там. И не му се налага да чака дълго, защото разбира, че вампир всява ужас сред жителите на градчето.

"Езерото Кадо" ще бъде наличен от 10 октомври и ще ни покаже как изчезването на едно осемгодишно момиче във въпросното езеро отприщва неочаквани последици. Никой не знае дали момичето се е загубило, или е отвлечено, което прави намирането ѝ още по-трудно.

В хода на разследването и търсенето на детето поредица от минали смъртни случаи и изчезвания започват да се свързват и оформят картина, на която никой до момента не е обръщал внимание.

"Капанът" е третото ново тематични заглавие, което ще е налично в Max от 25 октомври. Тук фокусът е хвърлен върху баща и дъщеря, които отиват на концерт на нашумяла изпълнителка. Но бащата бързо разбира, че нещо не е наред, защото има прекалено много полиция около залата.

Оказва се, че властите са заложили капан на сериен убиец, който смятат, че ще бъде на концерта. Това обаче поставя живота на всички в залата в опасност, защото никой не знае кой е въпросният убиец и как изглежда, така че всеки може да е заподозрян.