18-годишната  Валентина Алексеева е победителката в конкурса Мис Русия 2024. Валентина, която представлява република Чувашия в надпреварата, обещава да даде всичко от себе си, за да спечели титлата Мис Вселена.

Обичана и мразена - новата Мис Турция Идил Билген и коментарите след победата й

Обичана и мразена - новата Мис Турция Идил Билген и коментарите след победата й

Защо отново има недоволни

"Бъдещите ми планове са, разбира се, достойно да представя Русия на конкурса Мис Вселена. Ще направя всичко възможно и невъзможно, за да сме най-добрите", казва тя в интервю за TASS.

Момичето признава, че е обзето от щастие, радост и вълнение за бъдещето. "Когато излязох на сцената, не очаквах нищо, нямах никакви надежди или предположения, защото мисля, че е много важно да живееш за момента, просто да се насладиш на сцената, на процеса и всичко се получи така, както трябваше да стане", споделя още красавицата. 

Валентина не крие, че би искала да покаже с пример, че съвременната Мис Русия може да бъде не само красива, но и образована. И това не са празни думи: въпреки че Алексеева е само на 18 години, тя вече може да се похвали с някои постижения. Момичето завършва най-доброто училище в родната си република със златен медал и влиза държава поръчка, благодарение на оценките и знанията си, в специалността "Обща медицина" в медицинския университет "Пирогов", един от най-добрите медицински университети в Русия.

Въпреки че обучението в медицинско училище изисква много време, Валентина успява да го съчетае с многото си хобита. Тя практикува балет, ходи на фитнес и йога, посещава уроци по естествен грим и други. В същото време, участва активно и в изследователски проекти в областта на екологията. Конкурсите за красота се появяват в живота й в десети клас, когато е на 16 години. Съвсем спонтанно решава да се запише за конкурса Мис Чувашия.

След като печели регионалното състезание, Алексеева се съсредоточава върху ученето и влизането в университета. Въпреки това, веднага след като постига тази цел, решава да опита и в конкурса Мис Русия. Успява да влезе в списъка с 50 финалисти, въпреки факта, че 85 хиляди момичета от цяла Русия подават заявления за конкурса.

Тя е на 80, изглежда невероятно и е корейската финалистка на Мис Вселена

Тя е на 80, изглежда невероятно и е корейската финалистка на Мис Вселена

Чой Сун-хва е напът да стане най-възрастната участничка в Мис Вселена

Тази година финалът на конкурса Мис Русия 2024 се проведе в концертната зала Barvikha Luxury Village в Московска област. Мис Русия е национален конкурс за красота в Русия, който руските представители, които да се състезават в два от най-големите конкурси за красота: Мис Свят и Мис Вселена.