На много от нас морето вече ни липсва. Щом пък се сетим, че не след дълго изпращаме така любимото лято, започваме леко да се натъжаваме. И въпреки че юли и август се славят като най-горещите и безгрижни месеци, септември и дори октомври изобщо не са за изпускане - и през есента можем да правим редица дейности на открито, радвайки се на вече мекото слънце.

Сандвичи за пикник, тунизийски с риба тон, бан ми и още нетрадиционни предложения

Необичайни сандвичи за пикник

Четири рецепти, с които да не скучаем

Един от фаворитите ни е пикникът сред природата. Освен прекрасно прекараното време със семейството и приятелите, задължителен елемент е прословутата (най-добре плетена) кошница, пълна с храна.

Независимо дали сме разпънали кърпа на плажа или хапваме на поляна, пикникът изисква малко въображение и добра подготовка. За тези, които все още не са сигурни какво да приготвят, ето няколко идеи за менюто от Star Insider.

Хумус

Снимка 583362

Източник: iStock

Какво е пикник без разядка? Ето и най-прекрасното решение - купички с хумус в компанията на гризини и брускети, поръсени с червен пипер.

Сирене

Снимка 583363

Източник: iStock

Българското сирене е идеално както за възбуждане на апетита, така и като добавка към основно ястие. Може да го добавим в сандвич или да го хапваме отделно.

Наденички

Снимка 583365

Източник: iStock

Какъвто и вид наденички да изберем, няма да сгрешим. Чудесно се допълват и от хляба, и от разтопените жълти сирена.

Яйца

Снимка 583366

Източник: iStock

Може да ги използваме за какво ли не - като добавка към салатата или сандвича, като разядка или дори да ги хапнем самостоятелно. А може и да опитаме т.нар. шотландско яйце - традиционна британска закуска, при която твърдо или рохко сварено яйце се увива в кайма, покрива се с галета, и се пече или пържи. Само трябва да внимаваме да не излагаме яйцата дълго време на слънце. 

Бадеми

Снимка 583367

Източник: iStock

Печени или сурови, въпрос на вкус. Хрупкавите бадеми са супер предястие и здравословна закуска.

Топли багети

Снимка 583368

Източник: iStock

Няма нищо по-хубаво от прясно изпечения хляб. А багетата е истинско олицетворение на пикника. Колкото по-хрупкава е коричката, толкова по-добре.

Капрезе шишчета

Снимка 583369

Източник: iStock

Ето бърз и лесен вариант за салата Капрезе по иновативен начин - на шишчетата се нанизват чери домати, резени моцарела и листа босилек. Така имаме италианска класика с нов прочит.

Домашно сладко

Снимка 583370

Източник: iStock

Ако ни се хапва сладичко, домашният конфитюр е нашето нещо. Особено на препечена филийка - ягодово или кайсиево, няма значение, важното е да ни е любимо.

Плодови шишчета

Снимка 583371

Източник: iStock

Отново на шиш може да забучим и различни плодове. Тук може да експериментираме с ягоди, банани, киви, портокал, смокини, грозде и т.н.

Планирането, огънят, дивите животни и седемте правила на къмпингуването

Седемте правила на къмпингуването

Как да сме съзнателни сред дивата природа

Освежаващи коктейли

Снимка 583372

Източник: iStock

Ето една семпла, но същевременно изключително свежа и лека идея. В кана наливаме студена вода и към нея добавяме резенчета портокал, боровинки, ягоди и мента. Получаваме ударна доза здраве и енергия.