На много от нас морето вече ни липсва. Щом пък се сетим, че не след дълго изпращаме така любимото лято, започваме леко да се натъжаваме. И въпреки че юли и август се славят като най-горещите и безгрижни месеци, септември и дори октомври изобщо не са за изпускане - и през есента можем да правим редица дейности на открито, радвайки се на вече мекото слънце.
Един от фаворитите ни е пикникът сред природата. Освен прекрасно прекараното време със семейството и приятелите, задължителен елемент е прословутата (най-добре плетена) кошница, пълна с храна.
Независимо дали сме разпънали кърпа на плажа или хапваме на поляна, пикникът изисква малко въображение и добра подготовка. За тези, които все още не са сигурни какво да приготвят, ето няколко идеи за менюто от Star Insider.
Хумус
Източник: iStock
Какво е пикник без разядка? Ето и най-прекрасното решение - купички с хумус в компанията на гризини и брускети, поръсени с червен пипер.
Сирене
Източник: iStock
Българското сирене е идеално както за възбуждане на апетита, така и като добавка към основно ястие. Може да го добавим в сандвич или да го хапваме отделно.
Наденички
Източник: iStock
Какъвто и вид наденички да изберем, няма да сгрешим. Чудесно се допълват и от хляба, и от разтопените жълти сирена.
Яйца
Източник: iStock
Може да ги използваме за какво ли не - като добавка към салатата или сандвича, като разядка или дори да ги хапнем самостоятелно. А може и да опитаме т.нар. шотландско яйце - традиционна британска закуска, при която твърдо или рохко сварено яйце се увива в кайма, покрива се с галета, и се пече или пържи. Само трябва да внимаваме да не излагаме яйцата дълго време на слънце.
Бадеми
Източник: iStock
Печени или сурови, въпрос на вкус. Хрупкавите бадеми са супер предястие и здравословна закуска.
Топли багети
Източник: iStock
Няма нищо по-хубаво от прясно изпечения хляб. А багетата е истинско олицетворение на пикника. Колкото по-хрупкава е коричката, толкова по-добре.
Капрезе шишчета
Източник: iStock
Ето бърз и лесен вариант за салата Капрезе по иновативен начин - на шишчетата се нанизват чери домати, резени моцарела и листа босилек. Така имаме италианска класика с нов прочит.
Домашно сладко
Източник: iStock
Ако ни се хапва сладичко, домашният конфитюр е нашето нещо. Особено на препечена филийка - ягодово или кайсиево, няма значение, важното е да ни е любимо.
Плодови шишчета
Източник: iStock
Отново на шиш може да забучим и различни плодове. Тук може да експериментираме с ягоди, банани, киви, портокал, смокини, грозде и т.н.
Освежаващи коктейли
Източник: iStock
Ето една семпла, но същевременно изключително свежа и лека идея. В кана наливаме студена вода и към нея добавяме резенчета портокал, боровинки, ягоди и мента. Получаваме ударна доза здраве и енергия.