Вярваме, че лятото е време за повече почивка. И дори да нямаме възможност за дълга такава на море или планина, винаги може да използваме един от двата почивни дни в седмицата за разходка в природата и пикник.

Какво е пикникът обаче без апетитни неща за хапване на него? Сандвичите са най-удобната храна за целта, но вариантът с филия-маруля-шунка-домат ни е писнал до болка. Затова събираме няколко нетрадиционни варианта за сандвичи.

Тунизийски сандвич с риба тон

Носи много от вкуса на лятото и не е никак труден за приготвяне. Просто смесваме консерва риба тон с малко нарязани на дребно обезкостени маслини, няколко накълцани на дребно сушени домата, връзка копър, каперси и лимонов сок на вкус. Изпичаме вътрешната страна на хлебчета чабата и ги намазваме със зехтин. Вареното яйце е по желание.

Бан Ми със свинско

Популярният виетнамски сандвич е много апетитен, но е по-подходящ за любителите кулинари. Защото приготвянето му изисква малко повече време - около два часа и половина. Както и специфични съставки като рибен сос, сос хойсин и пресен кориандър. Подробна рецепта има тук.

Сандвич на преса с песто и пуешко

Когато разполагаме с преса за сандвичи, подготовката за пикник се улеснява. Добре е обаче да приготвим такива, които са подходящи за консумация и след като престоят. И дори стават по-вкусни, защото сосовете се напояват в хлебчето.

Този с пуешка шунка, чедър и босилеково песто е такъв. Мажем тост филиите с песто и подреждаме между тях месото и сиренето. Изпичаме ги и чакаме престоят във фолиото и времето до мястото за пикник да си свършат работата.

Сладък сандвич с шоколад и банани

Казахме, че търсим необичайни рецепти за сандвичи. Ето една такава, в която отново сандвич пресата ще ни влезе в употреба.

Фъстъченото масло, калориите, някои видове рак, защо и как да го консумариме

Доказаните ползи от редовната консумация на фъстъчено масло

И един факт, с който да внимаваме

Намазваме тост филиите с фъстъчено масло от вътрешната страна, редим резенчета банан плътно и отгоре поръсваме с нарязан на парчета натурален шоколад или готов шоколадов чипс. Печем, докато шоколадът се разтопи.