Докато тръпнем в нетърпение кога ще може да гледаме финалния сезон на Peaky Blinders, новините около сериала на ВВС не са никак добри. Първо изгубихме Хелън Макрори (в ролята на Поли Шелби), която почина от рак преди седмици, а сега продукцията я грози съд.

The Guardian съобщават, че продуцентите на криминалната сага са били обвинени в това, че поставят хора от екипа в риск, след като един от тях е продължил да работи след положителен тест за COVID-19.

Снимките на шестия и последен сезон на Peaky Blinders спряха миналата седмица след случая, но говорител на продукцията заяви, че става дума за "фалшив" позитивен резултат. Членове на екипа обаче твърдят, че са били принудени да работят няколко часа след направения тест.

Според изданието тези твърдения си притеснителни предвид факта, че хитовият сериал, който се излъчва по Netflix, през януари тази година поднови снимките си и заяви, че ще спазва всички протоколи за безопасност по време на пандемия.

Peaky Blinders, финалният шести сезон на сериала, Стивън Найт и планът му всичко да завърши с кино филм

Какво ще стане със семейство Шелби след края на Peaky Blinders

Ето каква била изненадата

Заснемането на финалния и много чакан сезон на Peaky Blinders струва на ВВС между 650 хил. и един милион британски лири на час. Затова всякакво забавяне не е желателно, защото увеличава този разход.