Новината за пълнометражен филм, който да е своеобразно продължение на историята на Peaky Blinders витаеше в традиционните и социални медии известни време преди да бъде официално потвърдена от създателя на сериала Стивън Найт.

Килиън Мърфи в игрален филм за Peaky Blinders - отново в обувките на Томи Шелби

Голямото завръщане на Томи Шелби

Ще видим кино филм за Peaky Blinders

А сега вече се знае къде ще може да го гледаме. Подобно на оригиналните шест сезона, и филмът ще бъде достъпен за гледане в Netflix. Това научаваме от снимка на сценалия му, споделена в официалния профил на сериала в Instagram.

"Явно Томи Шелби не е приключил с мен", гласи текстът към нея, като това, разбира се, е изказването на Килиън Мърфи по повод факта, че се завръща към една от най-известните роли в кариерата си.

Сценарият на филма отново е дело на Найт, а режисьор ще бъде Том Харпър. "Когато за първи път режисирах Peaky Blinders преди повече от 10 години, не знаехме в какво ще се превърне сериалът, но знаехме, че има нещо експлозивно в алхимията на актьорския състав и сценария. Peaky Blinders винаги е бил семейна история и затова е невероятно вълнуващо да се съберем отново със Стив и Килиън", коментира Харпър пред Variety.

Килиън Мърфи участва и като продуцент, а за сюжета на филма се знае малко, макар че е ясно, че действието ще се развива в зората на Втората световна война. "Peaky Blinders отиват на война", коментира Стивън Найт. Което е достатъчно обещаващо, че да останем в очакване.