Стивън Найт направи две големи услуги на феновете на Peaky Blinders с финалния шести сезон на сериала. Първо - Томи Шелби оцеля, а всички очакваха смъртта му във финала. И второ - Томи не просто оцеля, но и ще има кино филм като своеобразно продължение на историята му.

Ето къде ще гледаме пълнометражният филм Peaky Blinders

Ето къде ще гледаме пълнометражният филм Peaky Blinders

Работата по него започва съвсем скоро

Разбира се, Килиън Мърфи се е съгласил отново да влезе в ролята на харизматичния гангстер от Бирмингам, но освен него Найт е успял да привлече доста големи имена за бъдещия филм.

Ребека Фъргюсън, която последно гледахме като лейди Джесика във втората част на "Дюн" и Бари Куган, който нашумя с "Баншите на Инишерин" и Saltburn са две от тях.

Последната голяма звезда, която се присъединява към кинофилма Peaky Blinders, е Тим Рот. Холивудският ветеран е популярен най-вече с участието си във филмите на Тарантино като "Криминале" и "Глутница кучета", припомнят Deadline.

Снимките все още не са започнали, така че не ясно и кога би била премиерната дата на Peaky Blinders. Затова пък отчасти е ясен сюжетът - действието ще се развива по време на Втората световна война, по време на която семейство Шелби ще бъде изправено пред поредни предизвикателства за оцеляването си.