Когато шести сезон на Peaky Blinders приключи през 2022 г., Килиън Мърфи нееднократно заяви, че ролята на бирмингамския гангстер Томи Шелби го е изтощила до краен предел. Явно обаче не чак толкова, че да откаже отново да влезе в обувките на мистър Шелби.

Peaky Blinders, кино филмът на Стивън Найт и какво разкрива Килиън Мърфи за него

Кога да очакваме кино филма Peaky Blinders

На какъв етап е работата по него

Официално беше съобщено, че 47-годишният ирландски актьор, който тъкмо се сдоби с Оскар за главна мъжка роля за "Опенхаймер", ще участва и в игралната версия на Peaky Blinders - един от най-успешните сериали на Netflix.

Със създаването му естествено се е заел Стивън Найт, автор на оригиналния сценарий и идея на сериала. "Да, Мърфи определено се завръща. Започваме снимките през септември в Бирмингам", казва самият Найт пред BirminghamWorld.

Действието на филма ще се развива по време на Втората световна война - припомняме, че действието в шестия сезон приключи малко преди това, през 1933 г. "Ако искате да видите 50-годишния Томи Шелби, определено съм на линия. Да го направим", каза Мърфи за Irish Star.

Кога точно ще е премиерата на кино филма Peaky Blinders все още не ясно, но Стивън Найт не отхвърля възможността за продължение. "Какво ще стане след това зависи изцяло от филма", коментира той.

Междувременно Netflix работи по два спиноф проекта на Peaky Blinders - единият ще се концентрира върху дейността на клана Шелби отвъд океана, в Бостън. Другият ще е посветен на ранните години на Поли Шелби, изиграна в оригиналния сериал от вече покойната Хелън Макрори, пишат NME.