Световното в Катар е все по-близо и от чисто футболна гледна точка повечето фенове нямат търпение възможно най-бързо да минат тези двадесет и няколко дни.

Мондиал 2022, Катар, законите в страната и забраната за правене на случаен секс

Сексът на Мондиал 2022 ще се окаже мираж

Бракът е нещо много важно в страната домакин

От нефутболна гледна точка обаче Мондиал 2022 е съпътстван от много критики. Като най-големите и сериозните са, че за последните 12 години над 6500 мигранти са загубили живота си в страната. И като цяло има критики за неспазване на човешките права.

Но на фона всичко това подготовката за Световното първенство в Катар продължават с пълна сила. А от The Associated Press разбираме, че Катар са се сдобили с един много ценен и рядък подарък - две панди.

Снимка 561177

Източник: iStock

Турая (Thuraya), която е на три години, и Сухаил (Suhail) - на четири, са подарък от китайското правителство. Те са настанени в зоологическата градина Ал-Хор (Al-Khor), която е в близост до столицата Доха.

Двете панди трябва да прекарат следващите 15 години в новопостроено специално за техните нужди съоръжение. От Newsweek твърдят, че Китай изпраща панди като подарък на страна от Близкия Изток за първи път. 

Посланикът на Китай в Катар пояснява, че трансферът на животните е бил договорен още през 2020 г. С него двете страни се надяват да скрепят отношенията си. Тази новина обаче не се понрави много на експерта по дива природа и телевизионен водещ Крис Пакам.

В Twitter той атакува остро изпращането на двете панди в Катар. В отговор на публикацията на The Associated Press Пакам предлага заглавие на новината: "Застрашени видове са изпратени в пустинята, за да бъдат използвани като банален трик за корумпирано спортно фиаско."

Мондиал 2022, Катар, екипите на Дания и протестът срещу погазването на човешките права в страната

Протестът на Дания на Мондиал 2022

Това Световно първенство по футбол няма да бъде като никое друго

Вече става очевидно недоволството срещу домакинството на Катар, като тези хапливи реплики са само част от цялата картина.