Не всички фенове на футбола са обединени около твърдението, че Висшата лига е най-силното първенство в света. Но е факт, че там се пръскат може би най-много пари за трансфери всяка година.

Интересът към мачовете също е много сериозен, като открай време правата за излъчването им струват на телевизиите доста сериозни пари. 

От 2013 г. NBCUniversal държи правата върху излъчването на Висшата лига в Щатите, като миналата седмица беше подписан договор за удължаване с още шест години, пише The Hollywood Reporter.

Снимка 554495

Източник: iStock

И така всички 380 мача на сезон ще останат в ръцете на конгломерата, част от който са NBC, USA Network, Peacock и Telemundo, чак до 2028 г. Официално параметрите по новия договор не са съобщени, но се смята, че стойността на договора надхвърля 2.5 милиарда долара.

Стивън Джерард, Астън Вила и забраната за консумация на кетчуп

Храната, която Стивън Джерард забрани на играчите си

Нов треньор - нови правила

До момента мачовете бяха излъчвани от NBC и NBC Sports Network, но последната ще спре работа до края на годината, което означава, че мачовете ще се прехвърлят към USA и Peacock. Битката за правата не е била никак лесна, защото в нея са се включили също така притежаваната Disney - ESPN, и WarnerMedia.