Все още има много въпросителни около изчезването на подводницата Titan. Експедицията с нея имаше за цел да заведе петима души до останките на Титаник - място, на което малцина могат да кажат, че са били.

Titan все още не е открита - ето какво може да се е случило с изчезналата подводница в Атлантическия океан

Какво може да се е случило с изчезналата подводница в Атлантическия океан

5 възможни сценария

След няколко дни на непрестанно издирване компанията, стояща зад Titan, обяви, че вярва, че и петимата души на борда на подводницата - Стоктън Ръш, Хамиш Хардинг, Шахзада Дауд, синът му Сюлеман и Пол-Анри Наржоле, са загинали. Макар телата им да не са намерени, се смята, че е почти невъзможно да оцелеят при няколкото възможни развръзки.

Случилото се провокира хора, които е трябвало също да се гмурнат до останките на Титаник, да споделят своето преживяване. Главният редактор на Travel Weekly, Арни Вайсман, казва, че е трябвало да бъде на борда на Titan през миналия месец, но потапянето се е отложило заради лоши метеорологични условия.

Но не само времето е било проблем. Пред People Вайсман казва, че така и не е влизал в самата подводница, защото през цялото време върху нея е било работено в продължението на няколко дни. "Виждах я отвън всеки ден и в крайна сметка дори не осъществихме гмуркането."

Според него, много от проблемите, свързани с Titan, са се дължали на факта, че подводницата не е била на борда на кораба и след това спускана във водата. Тя е била теглена. На четвъртия ден от пътуването си Вайсман казва, че когато се е събудил на сутринта, цялата предна част на платформата и подводницата са били под вода. Нещо, което според екипажа се е дължало на заплитането в рибарски мрежи.

Подводницата Titan и преживяванията на Алън Естрада на борда ѝ

Какво е да си бил в изчезналата подводница Titan

Алън Естрада споделя за опита си

Гмуркане с Titan до останките на Титаник е трябвало да осъществи и Джими Доналдсън, познат като MrBeast. В Twitter ютюбърът твърди, че по-рано през месеца му е било предложено място на Titan. Той обаче е отказал. MrBeast не пояснява дали е трябвало да бъде част от трагичната експедиция, но публикува част от разговора си с човек, който го кани да се присъедини.