Няма и месец откакто "Барби" върви по кината и филмът вече се нарежда сред най-успешните за годината.

“Барби” на Грета Гъруиг - рекордните приходи на филма в бокс офиса

Филмът, който влезе в историята и чупи рекорди

“Опенхаймер” не избухна, но “Барби”...

Историята на Грета Гъруиг за емблематичната кукла вече има спечелени над 526.3 милиона долара в бокс офиса в САЩ и над 657.6 милиона в международния бокс офис. Това възлиза на повече от 1.18 милиарда долара в световен мащаб. А това число предстои още да набъбва, тъй като филмът продължава да се излъчва на голям екран.

За Warner Bros. "Барби" е вторият най-касов филм в историята към момента след "Хари Потър и Даровете на смъртта - Част 2" и освен това се превърна в най-печелившият, режисиран от жена. Тук заслугата е изцяло на Грега Гъруиг.

Другата жена, за която "Барби" се превърна в абсолютен успех, е актрисата в главната роля - Марго Роби. Освен че изиграва еблематичната кукла, е и продуцент на филма. Компанията си LuckyChap Entertainment тя основава през 2014 г. заедно със съпруга си Том Акърли и приятелите си Джоузи Макнамара и София Кер. Целта си на голям екран да разказват вдъхновяващи женски истории и да подкрепят жените творци, те реализират с филмите "Момиче с потенциал", "Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин" и сериала на Netflix - Maid.

Именно благодарение на работата на Марго Роби по "Барби" и като актриса в главната роля, и като продуцент, филмът ще добави към богатството ѝ "скромните" 50 милиона долара, пише Variety.

Според изданието бонуси заради огромния успех на филма ще получи също и режисьорката Грета Гъруиг. В какъв размер ще са те обаче не е посочено.

"I'm Just Ken" - песента на Райън Гослинг от филма “Барби”, с която дебютира в Billboard Hot 100

Песента, която никой не очакваше да се изстреля до световните класации

Когато един актьор го бива и в пеенето

Марго Роби става по-популярна с участието си във "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин Скорсезе и оттогава продължава да работи по хитови продукции, като "Имало едно време в Холивуд" и "Вавилон". За ролите си в "Аз, Тоня" и "Бомба със закъснител" е номинирана за Оскар. Нито един от филмите ѝ досега обаче не се е доближил до бокс офис успеха на "Барби", който се очертава като един от най-големите блокбастъри в историята на киното.