По-рано този месец един видеоклип обиколи социалните мрежи. В него видяхме плачещо деветгодишно момче от Австралия, жертва на системен тормоз в училище.

Причината за нападките към Куейдън Бейлс е заболяването, от което страда - ахондроплазия (нарушение в растежа на костите). Постепенно животът на хлапето се превръща в истински кошмар и то стига до мисълта за самоубийство.

А отчаяната му майка, която не знае вече как да му помогне, го заснема и качва във Facebook, за да видят всички колко жестоки могат да бъдат децата и до какво води тормозът в училище.

Видеото моментално стана едно от най-споделяните и коментираните, а историята на Бейлс достигна и до много известни личности и успя да ги трогне. Сред тях бе и Хю Джакман. А деветгодишното хлапе получи възможността да излезе на терена заедно с ръгби отбор в Австралия и бе аплодирано от целия стадион.

Снимка 469180

Източник: GettyImages

Междувременно американският комик Брад Уилям, който страда от същото заболяване, създаде дарителска кампания в сайта GoFundMe. Първоначалната му цел бе да се съберат 10 хиляди долара, с които Куейдън и семейството му да заминат за САЩ и да посетят Дисниленд.

Снимка 469179

Източник: GettyImages

Вълната от съпричастност обаче доведе до събирането на цели 475 хиляди долара. А след това семейството на хлапето обяви решението си да дари цялата сума на две организации, които подкрепят хора със същото заболяване, като на Бейлс, както и жертви на системен тормоз, пише Sky News.

Роб Грийнфийлд - човекът, който не дава пари за храна и притежава само 44 вещи

Да живееш с 44 вещи и без пари за храна

Това се казва алтернативен лайфстайл

Близките на момчето благодарят за огромната подкрепя и любов, която са получили. Затова смятат, че е редно да върнат част от нея с жеста, който правят. А съучениците на Бейлс вероятно вече няма да смеят да го тормозят както преди.