Да претвориш на голям екран книга на Казуо Ишигуро - носител на Нобел за литература и Букър за книгата си "Остатъкът от деня", не е шега работа. Но, както вече писахме, името на Тайка Уайтити като режисьор ни дава надежда за бъдещия филм.

Klara And The Sun ("Клара и слънцето") - новият филм на Тайка Уайтити с Джена Ортега и Ейми Адамс

Какво ни готвят Ейми Адамс и Тайка Уайтити

Обещаваща екранизация по Казуо Ишигуро

А той се казва Klara and the Sun и е базиран на едноименния роман "Клара и слънцето", издаден и на български. В главните роли ще видим Джена Ортега (Wednesday) и Ейми Адамс ("Контакт", "Открити рани").

Историята разказва за Клара - робот с изкуствен интелект, създаден за да служи като приятел на самотни деца. Тя е закупена от майката на Джоузи - умна тийнейджърка, която обаче страда от неизлечима болест. Клара ще се опита да помогне на момичето на всяка цена.

В ролята на Клара е Ортега, а на майката - Адамс. Вече се знаят и някои от останалите замесени актьори. Джоузи ще бъде изиграна от младата актриса Миа Тариа. В ролята на най-добрия й приятел и съсед Рик пък ще видим Аран Мърфи - син на Килиан Мърфи, който преживява истински апогей с "Опенхаймер".

Другите две имена, известни за момента, са това на Наташа Лион и Саймън Бейкър. Лион, която си спечели доста награди с Poker Face, ще бъде управителката на магазина за изкуствени приятели. За ролята на Бейкър, популярен със сериала "Менталист", не се знае нищо.

"Клара и слънцето" се очаква да излезе на голям екран тази есен, пише Deadline.