"Стажантът" безспорно е от най-очакваните кинозаглавия на 2024 г., а в България имаме допълнителен повод да нямаме търпение да го видим - в една от главните роли на филма на Али Абаси е Мария Бакалова.

Да изиграеш Доналд Тръмп - Себастиан Стан споделя за най-големите предизвикателства

Да изиграеш Доналд Тръмп - Себастиан Стан споделя за най-големите предизвикателства

И как актьорът успява да качи килограми за ролята

Тя изиграва Ивана Тръмп, като си партнира със Себастиан Стан в ролята на Доналд Тръмп. "Бях нервна, много нервна, основно защото до момента не съм изпълнявала ролята на действително съществуващ човек", разкрива 28-годишната актриса в интервю за Collider.

"Знаех, че Себастиан Стан и Джеръми Стронг са играли реално съществуващи хора преди и са се справили успешно. Исках да съм на тяхното ниво и да не ги разочаровам." Бакалова разкрива, че в процеса по подготовката си за ролята е разгледала всички снимки на Ивана Тръмп, които е открила, гледала е видеозаписи с нея и се е опитала да научи максимално много от историята й.

Мария с режисьора (вляво) и Себастиан Стан

Източник: GettyImages

Мария с режисьора (вляво) и Себастиан Стан

"Не знаех много за нея", продължава българската актриса, като пояснява че е свързвала Ивана най-вече с това, че е била първата съпруга на Доналд Тръмп, който пък е бивш президент на САЩ.

"Бях наясно, че е някъде от моя регион на света, но не знаех, че е амбициозна, че е работила здраво, че е изградила живота и на двама им по някакъв начин, защото е била мозъкът зад всичко в началото."

Мария Бакалова дори казва, че се възхищава на Ивана Тръмп. "Възхитена съм от постиженията й и факта, че е била толкова пряма. Все още е предизвикателство да заявиш позицията си и да искаш равенство дори и през 2024 г."

"Това е страхотен филм. Наистина смятам, че е страхотен филм", казва още Мария Бакалова за "Стажантът". За момента е обявена една прожекция на филма на Киномания - на 24 ноември, очакваме да разберем дали ще излезе и по кината.