"Стажантът" (The Apprentice) все още не е излязъл по кината, но вече предизвика достатъчно полемики, радост и главоболия на създателите си. Филмът на Али Абаси, който разказва за възхода на Доналд Тръмп през 80-те, беше показан първо в Кан през пролетта.

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Първи отзиви за филма

Веднага след прожекцията там бившият президент на САЩ заплаши да заведе дело срещу създателите му, а компанията, която осигуряваше основното финансиране на "Стажантът" - Kinematics, се оттегли окончателно. Причината е, че в нея акции има подкрепящият Тръмп Дан Снайдер.

На фона на всички тези сътресения филмът, в който Мария Бакалова играе ролята на Ивана Тръмп, ще излезе по кината на 11 октомври. Именно една от сцените с Бакалова, в която героинята й е изнасилена от Тръмп, предизвика най-разгорещените коментари.

Бакалова със Себастиан Стан, който играе Тръмп, и режисьора Али Абаси

Източник: GettyImages

Бакалова със Себастиан Стан, който играе Тръмп, и режисьора Али Абаси

"Щабът на кандидат-президентската кампания на Тръмп ни заплаши директно след прожекцията. Не просто заплаши нас, но и всеки дистрибутор, дръзнал да реши да покаже филма", казва пред Deadline Дан Бекерман, един от продуцентите на "Стажантът".

"Когато отправиха посланието си и публичните си заплахи сред премиерата, мисля, че намекваха колко ги притеснява именно тази сцена", твърди също Бекерман по повод сцената с изнасилването на Ивана Тръмп.

"Ние обаче сме убедени, че тя трябва да присъства, както сме убедени в цялото съдържание на филма", казва още той. "Написали сме си домашното във всяка фаза на създаването му. Написали сме си домашното по отношение на сценария, на предварителните проучвания, на заснемането."

Междувременно се появи нов кратък клип от "Стажантът", в който виждаме Себастиан Стан като Доналд Тръмп и Джеръми Стронг като адвокатът му Рой Кон да уговарят интервю по повод намеренията на Тръмп да построи небостъргача "Тръмп Тауър" в Ню Йорк.

"Стажантът" излиза по кината в САЩ на 11 октомври - седмици преди президентските избори в страната на 5 ноември, в които Доналд Тръмп се изправя срещу Камала Харис.