"Стажантът" определено е един от най-провокативните и обсъждани филми тази година. Все пак разказва за възхода на Доналд Тръмп в бизнеса с недвижими имоти и излиза по същото време, когато бившият президент е в разгара на предизборната си кампания за нов мандат.

Първи трейлър на “Стажантът” с Мария Бакалова като Ивана Тръмп и Себастиан Стан като Доналд Тръмп

Първи трейлър на “Стажантът” с Мария Бакалова като Ивана Тръмп и Себастиан Стан като Доналд Тръмп

Филмът за възхода на Тръмп, който всички очакват

Биографичната драма, в която главните роли са поверени на Себастиан Стан, Джеръми Стронг и Мария Бакалова, бе представена на филмовия фестивал в Кан през май и още тогава предизвика остра реакция.

Екипът на Тръмп побърза да отправи заплаха, че ще заведе съдебно дело, за да попречи на разпространението на филма. Говорителят на кампанията на Тръмп - Стивън Ченг, тогава определи "Стажантът" като "боклук" и "чиста измислица със сензационни лъжи, които отдавна са развенчани".

Но явно филмът е преодолял натиска по отношение на разпространението си и вече е по кината в САЩ. Въпреки това, преди да излезе, не са липсвали и други предизвикателства. Пред CNN режисьорът Али Абаси споделя, че не му е било никак лесно да подреди историята, тъй като в нея има много герои, всички от които са наистина важни.

Това, върху което все пак той се съсредоточава най-много, е централната връзка между героите, изиграни от Себастиан Стан и Джеръми Стронг. Двамата актьори влизат в ролите съответно на Доналд Тръмп и Рой Кон - негова дясна ръка и бивш адвокат. Именно чрез техните взаимоотношения Доналд Тръмп се трансформира в човека, когото познаваме днес, както казва режисьорът на филма.

За ролята си на бившия американски президент Себастиан Стан споделя, че е разчитал на "инстинкт" и "съвместна работа".

"Трябва да навлезете и да разгледате какво служи на историята, на героя, без осъждане, с всичко добро, лошо и грозно", допълва той.

Отново пред CNN актьорът издава също, че целият шум около бившия президент и настоящ кандидат, е бил нещо, от което е трябвало да се дистанцира.

"Трябва да се отделите от страха и целия шум, който ни заобикаля в този момент", споделя още той за това как се е фокусирал върху ролята си.

Освен с подготовката по вникването в образа на Тръмп, Себастиан Стан е трябвало да се погрижи и как да се доближи максимално до външния му вид. А това е означавало да наддаде тегло.

За ролята си актьорът качва почти седем килограма, което му се е получило с пиенето на газирано, споделя той пред Entertainment Tonight. А методът, на който е заложил Себастиан Стан, може да се окаже, че не е избран случайно - в действителност Доналд Тръмп наистина харесва газирани напитки и в свое интервю от 2017 г. дори е казвал, че пие по 12 диетични коли на ден.

Филми с Мария Бакалова и Анджелина Джоли идват на Киномания 2024

Филми с Мария Бакалова и Анджелина Джоли идват на Киномания 2024

Ето кога ще можем да гледаме “Сжажантът”, “Мария” и още от най-дългоочакваните нови филми

"Стажантът" може да гледаме у нас на Киномания 2024 през ноември