Кучетата възприемат нашия свят по съвсем различен начин, а и ние често не сме наясно какво точно си мислят. Както предполагахме, няма нищо случайно в поведението на домашните ни любимци. Ето какво се опитват да ни кажат.

Начинът, по който лаят

Ако лаят е силен и интензивен, случаят е спешен. Усещат опасност и това е техният начин да ни предупредят и пазят. От друга страна, по-меките и редки обаждания, често са знак, че изпитват болка.

Изправени на задните лапи

Тук вариантите са няколко. Обикновено показват привързаност и желание за прегръдка. Ако обаче са в компанията на други от техния вид, може да е просто покана да си поиграят.

Снимка 511529

Източник: iStock

Хапане на мебелите

Също като при бебетата, и палетата обичат да дъвчат разни предмети, когато им никнат зъбите. Ако обаче са пораснали, тогава подобно поведение говори за друго. Най-вероятно са насъбрали излишна енергия и е време да ги изведем на разходка.

Носенето на играчки

Този жест въобще не означава, че непременно искат да си поиграем. Противно на очакванията ни, вероятно е жест на желанието им да ни угодят и да ни зарадват. Както и: да спечелят уважението ни, да ни кажат колко много ни обичат и че ни се доверяват.

Снимка 511530

Източник: iStock

Достатъчно е само да вземем топката и да им я метнем, за да не накърним чувствата им.

Ако се прозяват

Обикновено ние го правим, защото сме отегчени или уморени. Но при кучетата положението може да е друго, всъщност дори може и да е от изтощение. В тези моменти те най-често се чувстват сигурни и защитени. Но и тук има уловка.

Кучетата, човешкият език, думите, звуците и разбират ли всичко, което им казваме

Какво не чуват кучетата

Унгарски учени се опитват да разберат колко ни разбират

Въпросът е къде и кога се прозяват. Ако се случи в кабинета на ветеринаря, вероятно е израз на силна тревожност, пише Cleverst. Но случи ли се непосредствено преди разходка, няма за какво да се притесняваме - малките ни приятели просто се опитват да овладеят ентусиазма си.