Не, това не е магазин за мобилни телефони, това е домът на испанския суперфен на Nokia Венсес Палау Фернандес. Той официално притежава най-голямата колекция от мобилни телефони с цели 3615 уникални модела.

Тони Чеш - момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Ето и как го постига

Колекцията, съхранявана в дома му в Барселона, побеждава предишния рекорд от 3456, поставен от Андрей Билби Аргентис от Румъния през 2023 г.

Влечението му се разпалва, когато му подаряват сива Nokia 3210 за Коледа през 1999 г. Той започва да колекционира Nokia през 2008 г., като се стреми да купи всички модели, които не може да си позволи в миналото.

Колекцията му става все по-голяма и по-голяма, като в крайна сметка вече не се побира във витрината, която има за нея, и заема цяла стая.

Ласе Щолай - момчето, което година и половина живее от влак на влак в Гемания

17-годишното момче, което година и половина живее от влак на влак

Определено един интересен начин на живот

До 2018 г. той е събрал над 700 различни модела на Nokia и започва колекционирането на други марки, както и телефони, които не са били налични в търговската мрежа.

"Еволюцията на моята колекция беше постоянна и въпреки че я бях изоставил за около година, след това се върнах към битката с намерението да получа, в допълнение към всички телефони, които Nokia пусна на пазара, тези, които не пусна в продажба - телефоните, които всички познаваме като прототипи."

Венсес документира пътуването си към своята рекордна колекция на собствения си уебсайт Nokia Project Dream. Колекцията му вече включва телефони на Siemens, NEC, Motorola, Blackberry, Samsung, HTC, Apple и много други марки.

Някои от телефоните му са специално произведени лимитирани издания, като колекцията му Nokia 3220 Star Wars Ep III. Той притежава версиите на телефона Йода, Старфайтър, Оби Уан Кеноби, Киборг и Падауан, пише Guinness World Records.

Момчето, което показва какво е да не сядаш (и лягаш) за една седмица

Момчето, което показва какво е да не сядаш (и лягаш) за една седмица

Странният експеримент на ютюбъра Pigmie

"В моята колекция имам много изключителни и трудни за намиране модели. Тя е плод на много постоянство и финансови усилия. Ако сте колекционер ще разберете добре какво имам предвид. Колекция, която все още е непълна, но която продължавам да разширявам, когато е възможно", пише той на уебсайста си.