Les Francofolies е едно от най-очакваните събития всяка година за меломаните, тъй като посреща някои от най-популярните имена на съвременната световна музика на родна сцена.

Les Francofolies 2023, Франкофоли, Imany, LP, Елена Папаризу и провеждането на фестивала в Пловдив

Къде да слушаме на живо Imany, LP и Елена Папаризу

Les Francofolies се завръща през 2023 г., но в Пловдив

Най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика има вече шест издания, като първо се провеждаше в Благоевград, а през 2020 г. София беше домакин за първи път.

След двугодишно прекъсване събитието се завърна миналата година, отново с нова локация - Пловдив. А този месец градът на тепетата отново ще е негов домакин.

На 21 и 22 юни Стадион "Христо Ботев" ще бъде една от най-горещите музикални точки, на която феновете ще могат да пеят и танцуват заедно с някои от най-популярните в момента поп музиканти.

Досега на българската сцена на Les Francofolies са излизали френски и международни артисти като ZAZ, Gipsy Kings, Патрисия Каас, Боб Синклер, Imany, LP, Кенджи Жирак, Maître Gims, Кристоф Уилем и др.

Тази година фестивалът посреща две големи имена - това са Ищар и Rudimental.

Френско-израелската певица идва отново у нас и ще пее в първия ден - 21 юни. Тогава ще чуем също и музикантите от Nouvelle Vague, както и един от най-успешните съвременни австрийски музиканти - Parov Stelar.

На сцената ще се качи и Dj Willy William. Като артист и продуцент той е работил с имена като Дейвид Гета и Джейсън Деруло, и е известен с магнетичната си енергия и уникален звук. В първия ден Иво Димчев пък ще бъде българското участие на Les Francofolies.

Акцентът от втория фестивален ден - 22 юни, са британската дръм енд бейс банда Rudimental. Вече над 10 години те създават хитове, които са събрали в четири албума, а освен това могат да се похвалят и с платинени сингли, милиарди онлайн слушания в стрийминг платформите и концерти по цял свят.

Освен тях ще можем да чуем и младите звезди на френската сцена Barbara Pravi, Nej и групата Deluxe.

6-те музикални събития на юни

6-те музикални събития на юни

Този месец слушаме на живо Любо Киров, Megadeth, The Smile, Марио Бионди, Smokie и Dimitri Vegas & Like Mike

Les Francofolies 2024 е на 21 и 22 юни на Стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Цялата информация и билетите за фестивала са тук.