През лятото София както винаги изобилства от фестивали, които не ни оставят да скучаем, в случай че все още не сме акостирали на морето или пък вече сме обратно на градска територия. И макар че едно от най-големите летни събития в столицата - A to JazZ, тъкмо приключи, бързо-бързо идва ред на следващото. А то отново е на добре познатото ни място - Южен парк II, известен още и като Кучешката градинка.

6-те музикални събития на юли

6-те музикални събития на юли

Този месец слушаме на живо Грегъри Портър, Емели Санде, Judas Priest и редица други изпълнители на A to Jazz Fest, Hills of Rock и Midalidare Rock In The Wine Valley

Пространството зад музея "Земята и хората" ще бъде запазена територия за Sofia Summer Fest за пета поредна година, за да посрещне пак всички почитатели на културните събития под открито небе в столицата.

Това лятно издание на събитието обаче ще бъде по-различно от предишните главно поради една причина. А тя е продължителността на фестивала, която ще бъде едва 30 дни (18 юли - 18 август). Досега богата му програма обхващаше цели три месеца, но заради оплаквания от шума в квартала, се налага времето да бъде скъсено. Събитията отново ще са до 22 часа.

Снимка 673788

Източник: 8pm

Въпреки по-малкото дни на Sofia Summer Fest тази година, програмата ще е доста уплътнена и разнообразна. По-малко ще бъдат концертите, но за сметка на това ще има повече кино и театрални представления, стенд-ъп, както и детски събития.

Откриването в четвъртък, 18 юли, от 20:00 ч., ще бъде с концерт на Васил Найденов. Освен него на сцената на летния фестивал отново ще видим и чуем "Керана и космонавтите". На 28 юли за трета поредна година изпълнителката ще посрещне рождения си ден заедно с групата и публиката.

Снимка 673790

Източник: 8pm

За любителите на стенд-ъп комедията пък в програмата влизат шоутата "Златните момчета" с Капитана, Кючуков и Донски, както и "София срещу провинцията" на Inside Joke Stand Up.

Българското театрално изкуство също ще има силно представяне в рамките на фестивала. Ще можем да видим любими родни актьори, сред които Теодора Духовникова и Захари Бахаров в "Това не го казвай", Александър Кадиев и София Бобчева в "Игра за двама", Весела Бабинова и Владимир Зомбори в "Заклеваш ли се в децата?" Част от програмата са също и постановките "Жена ми се казва Борис", "Баща ми се казва Мария", "Горката Франция" и "Сватба със закъснител".

Снимка 673789

Източник: 8pm

Огранизаторите на Sofia Summer Fest са предвидили и специална програма за деца през уикендите. Всяка събота и неделя от 10 и 11:30 ч. най-малките посетители и техните родители ще могат да гледат куклени и игрални детски постановки. Освен тях, в рамките на събитието това лято ще се проведе и първото издание на "Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино". В програмата на филмовия фестивал са включени заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя от 16:00 ч., а входът е свободен за лица до 18 години.

Какво да очакваме от Sofia Summer Fest 2024

60 дни летни забавления под открито небе на Sofia Summer Fest

Какво ще е различното на фестивала тази година

Цени и билети за всички събития има тук.

Sofia Summer Fest 2024 e от 18 юли до 18 август в Южен парк II зад музея "Земята и хората". Повече информация за събитието има тук.