От няколко години се знае, че Ридли Скот подготвя продължение на "Гладиатор" - легендарният му филм от 2000 г., който получи Оскар и се превърна в една от най-обичаните истории в киното въобще. А с всяка нова подробност за продължението интересът към него нараства ли, нараства...

"Гладиатор II" - ето как ще се казва продължението на епичния филм на Ридли Скот, който излиза тази есен

Какво е заглавието на продължението на "Гладиатор" и кога ще го гледаме

Новини от Лас Вегас

Преди няколко дни стана ясно, че филмът ще се казва просто "Гладиатор II", като римските цифри в името не са случайни. В главните роли пък ще са Пол Мескал, Педро Паскал, Дензъл Уошингтън, Ейдън Куин.

Благодарение на една от най-големите киноконференции - CinemaCon, която се провежда в момента в Лас Вегас, вече са ясни и някои неща от сюжета на "Гладиатор II". На сцената "Колизеум" в Caesars Palace (изборът на мястото отново не е случаен) Ридли Скот показа кадри от новия си филм, които за момента не са достъпни никъде онлайн.

От тях виждаме, че Мескал е благородникът Луций, принуден да изостави спокойния си живот, за да излезе на гладиаторската арена. Там ще се изправи срещу носорог, група кръвожадни маймуни, както и героя на Паскал. Последният пък е военачалник, превърнат в гладиатор, след като отказва да изпраща войниците си на смърт.

Пол Мескал

Източник: GettyImages

Пол Мескал

Бойните сцени са още по-мащабни, а битките на гладиаторската арена - още по-кървави, съобщават Variety. Джоузеф Куин пък е в ролята на психопатичен император, още по-извратен от героя на Хоакин Финикс от първия филм.

Педро Паскал

Източник: GettyImages

Педро Паскал

Малко се знае за ролята на Дензъл Уошигтън, но пък тя явно ще е определяща за съдбата на Луций. "Рим трябва да падне. Аз само трябва да го побутна", казва героят на Уошингтън в една от показаните на CinemaCon сцени.

Дензъл Уошингтън

Източник: GettyImages

Дензъл Уошингтън

Премиерата на "Гладиатор II" се очаква на 22 ноември тази година.