Може да са минали почти две години, откакто Netflix съобщиха, че заменят Хенри Кавил с Лиъм Хемсуърт в The Witcher, но феновете още не могат да преглътнат тази смяна. Или измяна - защото успехът на сериала, до голяма степен се дължеше именно на съвършеното превъплъщение на Кавил във вещера Гералт от Ривия.

The Witcher с Лиъм Хемсуърт - кога ще завърши сериалът

Дойде ли краят за The Witcher

Колко сезона ще видим с Лиъм Хемсуърт

Какви са реалните причини стрийминг платформата да е готова да жертва успеха на продукцията си едва ли ще научим - дали това наистина е желанието на Кавил по-плътно да следва романите на Анджей Сапковски, на които е базиран сериалът, или има и друго, не е ясно.

Вече обаче е факт първото промо видео към четвърти сезон, в което за първи път виждаме бившия съпруг на Майли Сайръс като Гералт от Ривия. Едноминутното видео показва по-скоро атмосферата, отколкото да разкрива някакви детайли от сюжета.

Виждаме Вещерът, който върви с коня си в тъма и мъгла в блатиста местност, виждаме и добре познатия ни медальон. Накрая Гералт най-после се обръща към камерата... и не е същото. Лиъм Хемсуърт определено не е вещерът, който искаме да гледаме.

Това показват и коментарите в социалните мрежи сред пускането на промо клипа. "Netflix са поръчали Гералт от Temu", "Някой друг започна ли да се смее, когато той се обърна?", "Не искаме този мини Тор" са само някои от тях в Instagram.

"Без Кавил няма The Witcher" и "Netflix трябва да се подготвят, че никой няма да гледа" пък коментират феновете на сериала под новото видео в YouTube.

Лиъм Хемсуърт се очаква да бъде в ролята на Кавил, пардон - на Гералт от Ривия, в предстоящия четвърти и финалния пети сезон на The Witcher, които ще са базирани последни три книги на Сапковски от поредицата за Вещера - "Огнено кръщение", "Кулата на лястовицата" и "Дамата на езерото". За момента няма обявена премиерна дата.