Първият "Дюн" на Дени Вилньов, който излезе през 2021 г. пожъна успех предвид все още пендемичната обстановка тогава. В световния бокс офис филмът се отчете с над 402 милиона долара, а продължението му се очаква да привлече още повече зрители. В "Дюн: Част втора" ще има повече екшън, като дори самият режисьор го описа като "епичен военен филм".

Какво ни разкрива първият трейлър на “Дюн: Част втора“

“Дюн: Част втора“ с първи трейлър

В Аракис се разразява война

Феновете на фантастиката обаче ще трябва да се въоръжат с малко повече търпение, докато продължението бъде пуснато в кината. Премиерата му първоначално беше насрочена за 3 ноември, но заради продължаващата стачка на актьорите в Холивуд, тя ще бъде отложена за 15 март 2024 г.

За "Дюн: Част втора" за съжаление тази промяна в графика може да се окаже доста пагубна. Конкретните опасения са, че филмът може и да не успее да реализира пълния си потенциал в бокс офиса без реклама преди премиерата. А такава няма как да се случи, поне докато не приключи стачката в Холивуд.

Въпреки това обаче филмът все пак запазва шансове да се отчете с добри приходи, тъй като неслучайна е насрочен за март месец. Тогава обикновено програмата е запълнена със събития покрай Великденските празници и пролетни ваканции.

Какво знаем за Dune: Part Two след CinemaCon 2023

Какво знаем към момента за Dune: Part Two

Втората част на "Дюн" ще бъде още по-впечатляваща

На фона на лошата новина за филма на Дени Вилньов, добрата такава за Warner Bros. Е, че все пак ще пуснат по кината трите си големи филма за декември. Премиерата на Wonka остава за 15 декември, Aquaman and the Lost Kingdom - за 20 декември и The Colour Purple за 25 декември, пише The Hollywood Reporter.