Първият "Дюн" на режисьора Дени Вилньов, базиран на романа на Франк Хърбърт, излезе когато пандемията все още не беше утихнала, но въпреки това успя да си спечели впечатляващите 400 милиона долара в бокс офиса. Филмът също така доказа, че е един от най-добрите, правени в последно време, като грабна шест Оскара и получи номинация за най-добър филм.

Какво знаем за Dune: Part Two след CinemaCon 2023

Какво знаем към момента за Dune: Part Two

Втората част на "Дюн" ще бъде още по-впечатляваща

Първи кадри от "Дюн: Част втора" феновете видяха миналата седмица на CinemaCon, когато режисьорът разкри и малко повече за продължението. Той издаде, че в него ще видим много повече действие, отколкото в първия филм.

Вилньов разкри, че докато първата част е "по-скоро съзерцателен филм", то втората ще бъде изпълнена с екшън и ще е по-скоро "епичен военен филм". "Много по-плътен е. Всичко е ново", допълва режисьорът.

Флорънс Пю като принцеса Ирулан Корино

Източник: Alexandra Films

Флорънс Пю като принцеса Ирулан Корино

Във филма отново ще видим Тимъти Шаламе и Зендая, а сред другите актьори, които също се завръщат в Аракис, са Ребека Фъргюсън (лейди Джесика Атреидес), Хавиер Бардем (Стилгар), Джош Бролин (Гърни Халек), Стелан Скарсгард (Барон Владимир Харконен), Дейв Батиста (Глосу Рабан Харконен), Шарлот Рамплинг (Преподобната майка Мохиам) и Стивън Маккинли Хендерсън (Туфир Хауът).

Остин Бътлър като Фейд-Рота Харконен

Източник: Alexandra Films

Остин Бътлър като Фейд-Рота Харконен

Лице, което обаче не сме виждали досега, е това на Остин Бътлър, който ще изиграе Фейд-Рота Харконен - герой, описан от Дени Вилньов като олимпийски майстор на меча, който в същото време е и психотичен сериен убиец. Сред другите нови членове на актьорския състав са Кристофър Уокън (Императора), Флорънс Пю (принцеса Ирулан Корино), Леа Сейду (лейди Марго) и Сухейла Якуб (Шишакли), пише The Hollywood Reporter.

“Дюн” 2, Дени Вилньов, новата премиерна дата на филма и какво още знаем за него

“Дюн” 2 - още по-близо и още по-звезден

Нова премиерна дата за филма и какво още знаем за него

Докато дочакаме премиерата на "Дюн: Част втора", която ще бъде на 3 ноември, можем да се пренесем в Аракис за две минути с първия трейлър на филма. И да се надяваме, че в бъдеще ни очаква и трета част, както се е зарекъл Дени Вилньов, който е споменавал, че тя следва да бъде фокусирана върху втората книга от поредицата на Франк Хърбърт.