Очакванията към "Дюн" бяха големи и филмът успя да ги покрие. Все пак спечели шест Оскара и беше номиниран за най-добър филм.

Остин Бътлър, "Дюн" 2, Фейд-Раута и каква роля ще изпълнява той във филма на Дени Вилньов

Още едно потвърдено име в "Дюн 2"

Остин Бътлър се присъединява към филма на Дени Вилньов

С не по-малко взискателен поглед гледат всички и към втората част, която трябва да доразкаже историята. По време на CinemaCon в Лас Вегас бе показан трейлър на Dune: Part Two, който обаче все още не е качен в интернет пространството официално. Сигурни сме, че скоро и това ще се случи, защото премиерата е след само няколко месеца - през ноември.

Това, което знаем за филма към момента, е, че Пол (Тимъти Шаламе) и майка му Лейди Джесика (Сара Фъргюсън) ще трябва не само да оцелеят в пустинята, но и да спечелят доверието на едно от племената, които живеят там -  Фремен.

От казаното на CinemaCon става ясно, че героинята на Зендая - Чани, вече няма да е предимно в сънищата на Пол, защото самата тя е част от това племе. Режисьорът Дени Вилньов разкрива, че Остин Бътлър ще изиграе дързък авантюрист, който също така е безпощаден (и плешив) убиец - ролята, в която във версията на Дейвид Линч е Стинг.

И Леа Сейду е тук, като тя ще изиграе Лейди Марго, която е част от религиозно сестринство, а и ще е таен агент. "Part Two е епичен военен филм, много по-наситен", допълва режисьорът, цитиран от Deadline. Другото, което научихме за филма от събитието, е, че Dune: Part Two е бил заснет почти изцяло в IMAX формат.

А това ще го направи визуално дори по-впечатляващ и от първия, от който с IMAX технология са заснети едва 40%, пише Collider. Пред Vanity Fair Вилньов допълва, че на Пол ще му се наложи язди един от огромните и страховити пясъчни червеи. Просто защото червеите са важна част от културата на племето Фремен.