Въпреки че първата част на новия "Дюн" беше дълга цели почти три часа, сме убедени, че феновете вече тръпнат в очакване за още. Добрите новини са, че по втората част вече се работи и естествено, също ще я гледаме в кината. Е, това може и да не са най-скорошните новини около филма, но пък има промяна в планираната дата за премиерата му.

Остин Бътлър, "Дюн" 2, Фейд-Раута и каква роля ще изпълнява той във филма на Дени Вилньов

Още едно потвърдено име в "Дюн 2"

Остин Бътлър се присъединява към филма на Дени Вилньов

Първоначално беше обявено, че "Дюн" 2 ще излезе на 20 октомври 2023 г. Оказва се обаче, че за да го видим на голям екран, ще трябва да почакаме още малко. Но наистина, със съвсем малко повече. Новата премиерна дата е 17 ноември 2023 г., пише Variety.

Към момента няма официален трейлър, който да ни разкрие какво да очакваме от продължението на научнофантастичната сага, но пък за сметка на това сега ни се струва подходящ момент да обобщим накратко това, което знаем засега за него.

Първата част на "Дюн", режисиран от Дени Вилньов, обхващаше първата част на едноименната книга, по която е създаден (с автор Франк Хърбърт). Съвсем очаквано, сега втората част на филма ще се фокусира съответно върху втората от книгата.

На голям екран отново ще видим Тимъти Шаламе в главната роля (на Пол Атреидски), а компания ще му правят Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Стелан Скарсгард, които вече сме гледали в първия "Дюн".

“Елвис”, Остин Бътлър, Том Ханкс и какво да очакваме от биографичния филм на Баз Лурман

Какво да очакваме от “Елвис” с Остин Бътлър и Том Ханкс

История за музика и слава, която си има и злодей, и герой

В продължението обаче ще има и нови звезди. Сред тях са Остин Бътлър (когото наскоро гледахме в биографичния филм "Елвис"), Флорънс Пю (по-известна с ролите си в "Малки жени" и "Черната вдовица") и Леа Сейду (участвала в последните два филма за Джеймс Бонд).