Неведнъж сме се изумявали от волята, постоянството и силата на духа и тялото на хора, които дори на възраст, които за едни е вече преклонна, успяват да докажат, че желаеш ли силно нещо, нищо не може да те спре.

Пеги Конзак - 102-годишната инструктурка по плуване, която отказва да се пенсионира

102-годишната инструктурка по плуване, която отказва да се пенсионира

Децата я обичат и тя тях - също

Когато си отдал целия си живот на спорта и здравословното хранене, резултатите остават видими за дълго, а годините се превръщат просто в цифра. И никой не може да повярва, че си на толкова, колкото му казваш.

Поредният пример за това е Денис Остин. Тя е фитнес инструктор от дълги години, като акцентира предимно на лесните и ефективни упражнения в домашни условия. Освен това е автор на няколко книги и създател на списанието Fit Over 50.

Често се изявява и като модел, предимно на бански и бельо. А начинът, по който изглежда на 66 години, е най-красноречивото доказателство, че наистина знае какво прави. 

Разбира се, освен на спорта, който се е превърнал в незаменима част от нейното ежедневие, тя обръща съществено внимание и на начина, по който се храни. А всички трикове и постижения споделя със своите последователи в социалните мрежи, които са стотици хиляди.

Един от големите успехи на Денис е, че успява да запали и дъщеря си по здравословния начин на живот и сега тя върви по нейните стъпки. 33-годишната Кейти вече се появява в няколко видеа на майка си в TikTok, в които показва упражнения с висока интензивност, докато Денис демонстрира други с по-ниска. И така се превръщат в перфектния фитнес дует. Двете водят и общи тренировки с десетки ентусиасти.

Снимка 644731

Източник: GettyImages

Нинет Лонгсуърт - тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Секси бабче на хоризонта

А потребителите няма как да пропуснат факта, че двете дами изглеждат наистина страхотно и по-скоро бихме решили, че са сестри, а не майка и дъщеря. Освен това са перфектното доказателство, че спортът наистина е здраве, но е и външна красота, и млад дух.