През последните години в Холивуд се правят все повече биографични филми за музикални легенди. И след като вече видяхме историята за "Елвис", разказана от режисьора Баз Лурман, както и тази на групата Queen в "Бохемска рапсодия" през погледа на Брайън Сингър, сега идва ред на киното да увековечи и животът и творчеството на Боб Марли.

Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Джон Ленън - 11 известни личности и техните последни думи

Последните думи на звездите преди да умрат

Споменът за тях ще бъде вечен

Един не толкова известен факт за него е, че оцелява след опит за убийство в собствения му дом в Кингстън, Ямайка. Реге музикантът обаче успява да преодолее травмиращите последствия от случката и това дори засилва желанието му да обединява с революционните си песни.

В биографичния "Боб Марли: One Love" ще проследим личния път и творчеството на изпълнителя, които го отвеждат от скромните му корени в Ямайка до световна музикална слава. Историята на Боб Марли е силна и мотивираща. На фокус са преодоляването на трудностите, неговата искрена отдаденост към социалната справедливост, както и неукротимия му дух, който го превръща в световна културна икона.

Снимка 645123

Източник: Forum Film

В ролята на изпълнителя ще видим Кингсли Бен-Адир, когото познаваме от сериала Peaky Blinders. Лашана Линч пък ще видим като съпругата му Рита. И тук си струва да отбележим, че участие във филма взема и самата Рита Марли, заедно с децата си Седела Марли и Зиги Марли.

"Боб Марли: One Love" е осъществен с подкрепата на семейството на изпълнителя. То е част и от продуцентския екип, в който пък е също и Брад Пит, пише The Hollywood Reporter.

Снимка 645124

Източник: Forum Film

Режисьор на филма е Рейналдо Маркъс Грийн. Той е работил по филма "Крал Ричард", с който Уил Смит си спечелва Оскар за главна мъжка роля през 2021 г.

Биографичната драма вече има и трейлър, който ни пренася в епохата на Боб Марли, загатва ни за възходите и паденията, през които преминава той, както и за силното въздействие, което оказва музиката му върху света.

"Боб Марли: One Love" и по кината от 16 февруари 2024 г.