Една жена на име Барбара "Барби" Опенхаймер изпитва трудности да бъде взета на сериозно. Барбара Опенхаймер е пенсиониран професор от Бостънския университет и баба на пет деца, която живее в Нютон, Масачузетс, но вълнението около тазгодишната мания "Барбенхаймер" направи нещата донякъде сложни за нея през лятото.

В интервю за Slate Опенхаймер казва, че много хора са смятали, че се шегува, когато изрича името си на глас.

Припомняйки си един особено объркващ момент по време на скорошна ваканция, тя разказва: "Когато се регистрирах в хотела, казах: "Барби Опенхаймер!" Човекът на рецепция ми отвърна: "Може ли истинското ви име, госпожо?"

Снимка 627114

Източник: Форум Филм България

Според Барби Опенхаймер е било брилянтно нещо, че са пуснали двата филма заедно, защото това наистина е върнало хората в киносалоните.

Пенсионираната професорка също така разкрива, че съпругът й всъщност е далечен роднина на Джей Робърт Опенхаймер - баща му е трети братовчед с "бащата на атомната бомба", поради което тя се оказа с фамилното име на известния физик.

"Опенхаймер" с Килиън Мърфи - какво да очакваме от филма на Кристофър Нолан

Какво да очакваме от "Опенхаймер" на Кристофър Нолан

Драматичната история на "Бащата на атомната бомба"

Опенхаймер добавя, че тя и съпругът й са гледали филма на Кристофър Нолан в "премиерния уикенд", защото "наистина са искали да видят как се отнасят към историята му". В крайна сметка двойката се съгласява, че режисьорът е свършил "добра работа" в чест на физика.

Снимка 627109

Източник: Форум Филм България

Барби възхвалява начина, по който филмът изобразява моралната дилема при създаването на атомната бомба. Тя продължава като обяснява как, дори в семейството на съпруга й, наследството на Опенхаймер е много разделяща тема. "Той беше герой за мнозина, но беше и обект на много гняв."

Барбара и съпругът ѝ успяват да гледат и "Барби" две седмици по-късно, като Опенхаймер отбеляза, че "съпругът ми се смя на глас" през целия филм.

“Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг - какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от “Барби” с Марго Роби и Райън Гослинг

Захаросана комедия с леко горчиво послание

На въпроса кой филм й харесва повече, професортката казва, че не може да "избере" любим, но се "радвам, че видях и двата".

Снимка 626970

Източник: Alexandra Films

Тя добавя, че и двата филма са й харесали толкова много, че дори си е купила тениска на Барбенхаймер, която гордо носи. В шестата си седмица от излизането си "Опенхаймер" най-накрая оглави глобалния боксофис, изпреварвайки "Барби" за първи път.

Сейнт Джон - малкият остров, където Робърт Опенхаймер се скрива от наследството си

Малкият остров, където Робърт Опенхаймер се скрива от наследството си

Мястото, където физикът прекарва последните години от живота си

Тъй като и двата филма бяха пуснати на 21 юли, фентъзи комедията на Грета Геруиг остана пред "Опенхаймер" в глобалния боксофис. През уикенда 25-27 август обаче историческата драма на Кристофър Нолан оглави класацията. Както съобщава ScreenDaily, "Опенхаймер" е спечелил 38.1 милиона долара в световен мащаб през уикенда, докато "Барби" изостава с 35.3 милиона долара.