"Аргайл: Супершпионин" е по кината от края на миналата седмица и поне към момента продуцираният от Apple филм се оказва доста голям провал. 

Кинопремиерите за февруари 2024, между които са "Аргайл: Супершпионин", "Анатомия на едно падане" и "Мадам Уеб"

Най-очакваните кинопремиери за февруари

Дуа Липа и номинации за Оскар

Филмовите критици определено не са харесали режисирания от Матю Вон филм, защото оценката му в Rotten Tomatoes от тях е едва 34% след над 200 ревюта.

И това не е единственият удар по "Аргайл: Супершпионин", защото се оказва, че успехът в бокс офиса е дори още по-лош от оценките на критиците. Според The Hollywood Reporter, за първите три дни от пускането си по кината филмът е генерирал едва 18 милиона долара приходи в Северна Америка.

Снимка 651821

Източник: Форум Филм България

Положението в останалата част на света също не е много розово, защото приходите от 78 територии, на които той е пуснат, са само 17.3 милиона долара. Общо в световен мащаб "Аргайл: Супершпионин" е спечелил 35.3 милиона долара.

"Наполеон" на Ридли Скот и защо историците не харесват филма и го нападат

Защо историците не харесват "Наполеон" и нападат Ридли Скот

Достоверното предаване на историята е нещо много трудно

Тези приходи са стряскащо ниски за филм с бюджет от 200 милиона долара, като някои източници твърдят, че той дори е стигнал до 250 милиона долара. Не знаем дали фактът, че "Аргайл: Супершпионин" ще бъде и в Apple TV+ ще намали загубите за компанията, но поне от бокс офиса не изглежда, че ще им излязат сметките.

"Аргайл: Супершпионин" с Хенри Кавил, Брайс Далас Хауърд, Сам Рокуел и какво да очакваме от филма на Матю Вон

Какво да очакваме от „Аргайл: Супершпионин“

Режисьорът Матю Вон (филмите за Kingsman) влиза за четвърти пореден път в света на шпионите, мистериите и неочакваните обрати

Това е третият филм с бюджет над 200 милиона долара, който Apple Original Films пускат по кината през последните месеци след "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе и "Наполеон" на Ридли Скот.