Относително краткият месец февруари всъщност предлага доста кино премиери, които няма да ни оставят да скучаем, когато времето навън не е подходящо за разходки. Ето по-важните от тях.

"Аргайл: Супершпионин" с Хенри Кавил, Брайс Далас Хауърд, Сам Рокуел и какво да очакваме от филма на Матю Вон

Какво да очакваме от „Аргайл: Супершпионин“

Режисьорът Матю Вон (филмите за Kingsman) влиза за четвърти пореден път в света на шпионите, мистериите и неочакваните обрати

"Аргайл: Супершпионин"

Авторката на шпионски романи Ели Конуей осъзнава, че последната й книга се развива на живо в реалния свят и единственият начин да контролира това, което ще се случи, е да я допише. Междувременно виждаме митичния шпионин Аргайл, около който се върти всичко, както и един мистериозен мъж Ейдън, който се опитва да помогне на Конуей със сюжета й без да сме наясно с истинските му мотиви. Филмът на Матю Вон събира на едно място Хенри Кавил, Сам Рокуел, Дуа Липа, Брайс Далас Хауърд, Брайън Кранстън, Джон Сина.

От 2 февруари

"Анатомия на едно падане"

Филмът на Жюстин Трие получи Златна палма в Кан, Златен глобус за най-добра актриса за Сандра Хюлер и за най-добър неанглоезичен филм, освен това е номиниран за цели пет Оскара. На този фон историята му изглежда проста: Сандра, Самюел и незрящият им син Даниел живеят в отдалечена къща в планината. Когато Самюел е открит мъртъв навън, се появяват съмнения за убийство, а Сандра е заподозряна. Година по-късно Даниел присъства на процеса срещу майка си, който се превръща в психологическа дисекция на отношенията в семейството.

От 9 февруари

"Пулсът на танца"

Това е първият български филм, посветен на спортните танци, който разкрива красотата и жертвите, които са нужни, за да се посветиш на това занимание. В центъра му е шампионът по спортни танци Виктор, който е решен да зареже кариерата си в България и да потърси реализация в чужбина. Едно момиченце обаче има нужда от него, за да продължи да се занимава с танците. Главната роля се изпълнява от Георг Киряков - състезател по спортни танци от петгодишен и носител на много национални, и международни титли. Участват още Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Стан Яневски, Сара Драгулева.

От 9 февруари

"Боб Марли: One Love"

Време беше да се появи и биографичен филм за Боб Марли - човекът, превърнал реге музиката в световен феномен. С пълната подкрепа на наследниците на Марли, режисьорът Рейналдо Маркус Грийн ("Методът Уилямс") разказва историята на музиканта от детството му до създаването на семейството му и последвалата световна слава. В главната роля е Кингсли Бен-Адир, който беше един от куклите Кен в "Барби", но тук явно ще го видим в по-сериозна роля. Зиги Марли, един от синовете на Боб, лично е настоявал именно Бен-Адир да изиграе ролята на баща му.

От 16 февруари

"Мадам Уеб"

Филмът е част от вселената на Спайдърмен и, според няколко предварителни скрийнинга, печели доста положителни отзиви в сравнение с друг от същата вселена - "Морбиус". Дакота Джонсън е Касандра Уеб - парамедик, който внезапно развива паранормални способности и започва да вижда бъдещето. Изправена пред разкрития от миналото си, тя ще разчита на помощта на три млади жени, на които е предначертано важно бъдеще... Ако се справят с отговорността, с която ги натоварва Уеб. Участват още Сидни Суийни, Ема Робъртс, Тахар Рахим, Адам Скот.

От 16 февруари

"Тримата мускетари: Д'Артанян"

Да популяризира историята на Александър Дюма сред младото поколение - това е целта на режисьора Мартен Бурбулон. Това е първата от двете части на филма, базиран на класическата книга. Обеднелият благородник Д'Артанян пристига в Париж в търсене на онези, които са се опитали да го убият. Той се оказва в разгара на назряваща война и ще трябва да разчита на трима мускетари от армията на краля за помощ - Атос, Портос и Арамис. Участват Ева Грийн, Венсан Касел, Луи Гарен, Ромен Дюри, Франсоа Сивил.

От 23 февруари