Когато "Аквамен" се появи по кината през 2018 г., филмът се превърна в хит и спечели достатъчно от бокс офиса, че да се мисли за продължение.

CinemaCon 2023 - нов трейлър на "Светкавицата" и подробности около Aquaman and the Lost Kingdom

"Светкавицата" ще рестартира вселената на DC

Това ли ще е най-добрият супергероиски филм

И върху такова се работи усилено през последните няколко години. Като дори трябва да го видим по кината този декември. Това обаче може и да не се случи, защото пред Aquaman and the Lost Kingdom има доста сериозни премеждия.

Източници на The Hollywood Reporter твърдят, че цели три пъти филмът е преминавал през презаснемания на сцени. Нещо, което е безпрецедентно за филм, било то с високия бюджет на Aquaman and the Lost Kingdom.

Последния кръг от презаснемане се е състоял в средата на миналия месец в Нова Зеландия, като част от него са били големите звезди на филма Джейсън Момоа и Патрик Уилсън. 

По принцип снимките на филма са приключили още в началото на 2022 г., като по първоначални планове по кината трябваше да го видим през декември същата година. Но нещата са се променили през лятото на миналата година, когато Тоби Емерих, който бе начело на Warner Bros., и Уолтър Хамада, който отговаряше за DC Studios, бяха освободени.

Така само за няколко месеца се е наложи на два пъти да се правят презаснемания и тестове с публика. Един от основните проблеми е била яснотата на историята. Но не само. Оказва, че и Батман е създавал проблеми.

Хамада е искал Майкъл Кийтън като Батман и дори той е заснел необходимите сцени. Но заради много размествания в графиците се е оказало, че Aquaman and the Lost Kingdom трябва да излезе по кината преди "Светкавицата", където знаем, че актьорът се появява като Брус Уейн.

Ето защо се е наложило Бен Афлек да облече костюма на Батман, за да замени Кийтън във вече заснетите сцени. Но ново отлагане филма го е пратило след "Светкавицата", което е подложило под съмнение цялостното присъствие на героя.

Бен Афлек, Джейсън Момоа, Aquaman and the Lost Kingdom и новината, че отново ще изиграе Батман

Бен Афлек отново ще бъде Батман

Вълнуващи новини

Според източници, в последната съществуваща версия на филма Батман въобще не фигурира. След последните презаснемания се смята, че облаците около бъдещето на филма са разсеяни, но се твърди, че следващите няколко седмици ще бъдат определящи за Aquaman and the Lost Kingdom.