Ако преди време някой беше казал, че хотел от ранга на Waldorf Astoria ще предлага доставка на бургери, никой нямаше да му повярва.

Париж, тайните ресторанти, луксозните вечери без COVID мерки и полицейското разследване

Тайните ресторанти, които работят въпреки ограниченията

И как срещу тях започва разследване

Пандемията обаче така промени представите ни за света, че сега това вече не ни звучи толкова невероятно.

В хотел Waldorf Astoria в Амстердам цената на нощувка започва от 700 долара, а ръководеният от Сидни Шут ресторант е с две звезди „Мишлен“. Затова и съвсем нормално идеята да предлагат доставка на бургери първоначално се отхвърля.

Но без клиенти и тераси на открито много от хотелите и ресторантите в Нидерландия постепенно се насочват към доставката на храни по домовете. А за готвачите в Waldorf Astoria това означава, че трябва да измислят нещо наистина уникално.

"Начинът, по който го правим, по който го опаковаме за сервиране, и по който пристига по домовете, е напълно различен от всеки друг бургер", казва мениджърът на хотела Роберто Пайер, цитиран от Reuters. 

На цена от 19.50 евро плюс таксата за доставка на Uber Eats, бургерът включва 240 грама холщайн-фризийско телешко, гарнирано с бекон от английска порода свине, отлежало сирене и подправки, поднесени в питки бриош. 

"За подготовката на перфектния бургер бе нужно сериозно проучване", казва главният готвач Сидни Шут, който в нормални времена управлява ресторанта Spectrum с две звезди "Мишлен" и не сервира бургери.

„Бях малко нервен. Ще стане ли добре? Това трябваше да е най-вкусният бургер, който може да се купи в Амстердам, трябваше да е перфектен", казва той.

Всяка седмица поръчките на бургера са стотици, успехът е голям, но приходите няма да компенсират проточилата се забрана за работа на ресторантите на закрито, която може да бъде удължена с месеци. 

Виена, торта „Сахер“, затварянето на града заради коронавируса и как виенчани купуват любимата си торта

Останаха ли виенчани без любимата си торта "Сахер"

Как затвореният хотел „Сахер“ намери начин да работи

Въпросът е дали когато времената се нормализират и ресторантът отново отвори врати, в изисканото меню ще остане толкова популярният вече бургер.