Големите спортни събития винаги са вълнуващи, защото са съпътствани от крайни емоции - или голяма радост от победата, или сълзи в очите на спортисти и фенове след загуба. За параолимпиеца Алесандро Осола двете емоции се смесиха.

Защо един от най-високите мъже в света се наложи да спи на земята на Параолимийските игри в Париж

Защо един от най-високите мъже в света се наложи да спи на земята на Параолимийските игри в Париж

Ето с какво се сблъсква Мортеза Мехрзад от Иран

36-годишният спринтьор от Италия не успя да се класира на финалите на 100 м, но си тръгна с "нещо невероятно" след състезанието. След края на бягането той отиде до ложите, където седяха родителите и приятелката му Ариана, и й предложи брак.

Осола падна на колене и поднесе към нея пръстен. "Тя ми каза: Ти си луд, ти си луд!, а после ме целуна, така че беше страхотно", коментира той пред ВВС. "Нямах късмет, не стигнах до финала и бях тъжен заради това. Но животът е странен - три минути по-късно бях истински щастлив."

Снимка 681312

Източник: GettyImages

Спринтьорът разказва, че повече от месец подготвя детайлите около предложението си за брак. Купува пръстена и се уговаря със свой приятел, който да го донесе на Стад Дьо Франс по време на състезанието.

Алесандро Осола живее в Торино е участва за първи път в Параолимпийските игри в Токио през 2020 г. Пет години преди това инцидент с мотоциклет става причина за смъртта на първата му съпруга и ампутацията на почти целия му ляв крак.

Снимка 681311

Източник: GettyImages

"Изминах дълъг път, но сега съм тук и се усмихвам", казва спринтьорът. "Обожаваме Париж - градът на любовта. Това беше идеалното място да й предложа да бъде моя съпруга", казва още Осола по повод предложението си към Ариана.