36-годишният Мортеза Мехрзад от Иран е роден с рядко заболяване, наречено акромегалия, което причинява прекомерен растеж, затова и неговата височина е 247 см, с което се нарежда точно под турчина Султан Косен, който може да се похвали с цели 251 см. Мехрзад е двукратен параолимпийски шампион по волейбол в седнало положение и се стреми да си осигури хеттрик със златни медали във френската столица.

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Преброяване на медалите - спортистите с най-много медали от Игрите в Париж

Ето кои са били най-добрите

Но неговата мисия очевидно не е оказала особено влияние на организаторите, що се отнася до мястото за спане в селището на спортистите, защото по всичко личи, че параолимпиецът ще трябва да спи на земята.

"В Токио направиха специално легло, което да го побере, но за съжаление не и тук. Затова той ще трябва да спи на пода", споделя пред Olympics.com главният треньор на Иран Хади Резаей.

Снимка 681051

Източник: GettyImages

Въпреки чв условията, с които ще трябва да свиква Мерхзад, далеч не са идеални, Резаей настоява, че той и колегите му иранци остават съсредоточени върху това да излязат победители от Игрите. "Той има най-важната цел в ума си. За него няма значение дали ще лежи на пода или няма да има достатъчно храна. Във всеки случай той има съзнанието да стане шампион."

Що се отнася до олимпийското село, където са настанени спортистите, атлетите на Олимпиадата миналия месец също се оплакаха от ситуацията с леглата в Париж, след като бяха накарани да спят на единични легла, направени от "картон", припомня Daily Mail. 

Снимка 681049

Източник: GettyImages

Австралийският шампион по плуване Ариарне Титмус също не беше впечатлена от условията в селото, твърдейки, че "живеехме в мръсотия". По време на гостуване в австралийското телевизионно шоу The Project, Титмус обясни: "Селото не е толкова бляскаво, колкото хората си мислят. Банята в апартамента ми е по-голяма от всекидневната за четирима човека, която заемахме. Чаршафите ни бяха сменени след първата нощ, а след това не бяха сменяни през останалото време, докато бяхме там, така че живеехме в мръсотия."

Кимия Ализаде - бронзовата ни медалистка от Париж, която краси страниците на British Vogue

Бронзовата ни медалистка от Париж - на страниците на British Vogue

Тя е звезда в таекуондото и избра да се състезава за България

По думите ѝ дори взимането на допълнителна тоалетна хартия е било трудна задача. "Трябваше да излъжем, че сме съквартиранти, за да можем да вземем тоалетни ролки. Ще ти свърши тоалетната хартия и ще ти дадат една ролка за четири дни за целия апартамент."