До навършването на 30-ата си годишнина Чесли Крист завършва право, после и магистърска степен по бизнес администрация, печели короната на Мис САЩ и започва престижна работа.

Мис Изкуствен интелект - конкурсите за красота не са това, което бяха

Мис Изкуствен интелект - конкурсите за красота не са това, което бяха

Когато фалшивото е на почит

Пред камерата и в социалните мрежи тя е винаги лъчезарно усмихната и изглежда щастлива. Но новината за самоубийството ѝ на 30 януари 2022 г., едва три месеца преди 31-ия ѝ рожден ден, е необясним шок за всички, които я познават в публичното пространство. Най-близките ѝ обаче, сред които е и майка ѝ Ейприл Симпкинс, познават по-дълбоката душевност на Чесли, борбата ѝ с депресията и страховете ѝ, че никога няма да бъде достатъчно добра.

Преди да си отиде, Чесли Крист оставя бележка на майка си. В нея е написана молбата за последното ѝ желание, а именно - да бъдат публикувани нейните мемоари.

Снимка 662343

Източник: GettyImages

В записките си бившата Мис САЩ разкрива, се е водила непрекъсната борба с вътрешния си глас, който ѝ е повтарял, че "никога не е достатъчно". А успеха, който постига, ѝ носи допълнителен натиск, че трябва да бъде перфектна.

Майката на Чесли Крист - Ейприл Симпкинс, наистина изпълнява последната ѝ молба, и с надеждата да достигне до други, които също се борят с психични заболявания, тя споделя уроците, които е научила от загубата на дъщеря си. В края на книгата добавя и своето лично послание.

Озаглавената By the Time You Read This: The Space Between Cheslie's Smile and Mental Illness тъкмо е излязла в САЩ, а приходите от продажбите ще отидат към фондация Cheslie C. Kryst, която подкрепя различни програми, насочени към психичното здраве на младежи.

В мемоарите си Чесли Крист, която е на 28 години, когато е обявена за Мис САЩ, разказва как след победата в конкурса веднага се е сблъскала с негативните реакции в онлайн пространството. Само часове след като е коронясана ѝ е налага да трие многобройните оскърбителни коментари в Instagram профила си, а в съобщенията ѝ дори попадат подкани към самоубийство.

Всичко това засилва несигурността на американката. Тя започва да си мисли, че дори не е заслужила победата си. През следващите седмици ѝ става все по-трудно да се справя с негативните реакции и медийното отразяване. Докато в един момент не издържа на напрежението и натиска. И отнема живота си. Сутринта на 30 януари 2022 г. Чесли Крист оставя предсмъртна бележка на майка си.

На погребението на дъщеря си 56-годишната Ейприл Симпкинс е съкрушена от загубата, но взема решението да остане силна заради останалите в семейството си. И не само.

Уайлевис Брито - 24-годишната Кралица на красотата, която почина след корекция на устните

24-годишната Кралица на красотата, която почина след корекция на устните

Козметични или здравословни са причините, поради които се подлага на операцията

"Ако аз умра, кой ще каже на света всички невероятни неща, които знаех за момиченцето си? Дъщеря ми беше боец и въпреки това я нямаше. Всеки ден тя се бореше с упоритата депресия, докато не можеше да се бори повече. Въпреки многото начини, по които депресията се опитваше да ѝ отнеме радостта, с почти постоянни главоболия, самота, безнадеждност, тъга и чувство за недостойнство, тя все пак намираше начин да се усмихва, да обича и да дава. Всеки ден, който имах с нея, беше истински дар от Бог. Всеки ден, в който беше тук, беше победа", споделя майката на Чесли Крист, цитирана от People.