Пандемията, която стана причина за почти пълното изчезване на редица регулярни събития, вече е в миналото и се надяваме да остане там. За сметка на това светските прояви през 2023 г. се вихрят с пълна сила. Една от тях беше и един от най-престижните конкурси за красота.

Харнааз Сандху, Мис Индия и коя е новата Мис Вселена

Коя е новата Мис Вселена

Трета победителка от Индия

На 14 януари в Ню Орлийнс се проведе "Мис Вселена", в който участваха 84 красавици. Победителка се оказа Мис САЩ Р'Бони Габриел, а короната й беше поставена от миналогодишната титулярка Харнаас Сандху от Индия.

28-годишната Габриел е модел, инструктор по шев и дизайнер в собствената си компания за устойчива мода. Завършила е моден дизайн в Университета на Северен Тексас.

Снимка 602542

Източник: GettyImages

Тя е и първата Мис САЩ от филипино-американски произход, както се посочва в биографията й на сайта на Мис Вселена.

На церемонията в Ню Орлийнс присъстваха топ 16 на претендентките за титлата, като от Европа бяха единствено Мис Португалия и Мис Испания. Подгласнички на Р'Бони Габриел станаха Мис Доминиканска република Андрейна Мартинес Фуниер и Мис Венецуела Аманда Дудамел.

Конкурсът "Мис Вселена" от октомври 2022 г. е собственост на Анна Джакапонг Джакраджутатип - първата транссексуална жена, собственик на конкурса. Следващото му издание ще се състои в Ел Салвадор, съобщават Deadline.