Не човек, а изкуствен интелект е водещ на испанската версия на популярното риалити "Островът на известните". AI инфлуенсърът Алба Ренай става лице на новия сезон, чието действие се развива в Хондурас и се излъчва по Telecinco.

Райли Рийд и Clona - как порнозвездата пресъздаде себе си чрез изкуствен интелект

Порнозвездата, която пресъздаде себе си чрез изкуствен интелект

Как всеки може да се запознае с Райли Рийд

Ренай е виртуален инфлуенсър, създаден през септември миналата година от VIA Talents, подразделение на испанската маркетингова агенция Be a lion. В Instagram, където има над осем хиляди последователи, Алба се описва като дигитален творец, "готов да изпълни мрежата със забавление и творчество".

Тя вече официално информира феновете си, че има щастието да бъде новият виртуален водещ на риалитито. Основната ѝ роля е да разказа истории "зад кулисите" на шоуто, да разкрива тайните на ВИП участниците, като става част и от драматичните преврати, които се случват на участниците на острова.

От профила на Алба в социалните мрежи, се вижда, че е авантюристка, любопитна да открива света, макар да има силна връзка с "нейния град" Мадрид.

Освен различни снимки пътуванията ѝ от Севиля до Сеул, в профила ѝ се виждат и сътрудничества с известни брандове, като Zara или Alpro.