32-годишната Райли Рийд е популярна с кариерата си като порноактриса, но от известно време насам има профил и в OnlyFans. Наред с това тя е и майка и заедно със съпруга си развива няколко бизнеса. И въпреки че всички тези ангажименти ѝ костват време и усилия, тя е намерила начин да ги съчетава успешно.

Момичето, което се отказа от семейството си, за да печели милиони в OnlyFans

Момичето, което се отказа от семейството си, за да печели милиони в OnlyFans

Съвременни професии

Порнозвездата очевидно е в крак със съвременните технологии и знае как да развива кариерата си чрез тях. Наскоро Райли Рийд стартира Clona - платформа, базирана на изкуствен интелект, с чатбот.

По думите ѝ именно той ѝ дава възможността да общува виртуално с феновете, докато в същото време самата тя е заета с други задачи. А едно от основните предимства е, че потребителите ще могат да си "комуникират" с нея дори и когато тя спре да се снима и реши да се фокусира изцяло върху бизнесите си.

"По този начин мога да продължавам да съм част от тази сфера, без да ѝ се посвещавам изцяло", споделя порноактрисата.

Тя разказва, че идеята за платформата е дошла, когато заедно с екипа ѝ са забелязали успеха на чатботове с изкуствен интелект, какъвто е ChatGPT. Затова и не се колебае при създаването на Clona, който е дело на екип от инженери и програмисти. Той е вече достъпен за потребителите и им дава възможност да обменят неограничен брой съобщения, включително гласови, за 30 долара на месец.

За разлика от чатботовете на Meta, вдъхновени от знаменитости като Парис Хилтън и Том Брейди, Clona не е създаден с идеята да "даде живот" на нов герой, вдъхновен от истинска личност. Идеята е преживяването да е по-реалистично.

За да бъде чатботът на Райли Рийд възможно най-автентичен и близък до нейния характер, изкуственият интелект е "захранен" със стотици часове нейно аудио и видео съдържание, включително нейни секс сцени и подкаст интервюта, както и с информация от социалните ѝ мрежи.

Въпреки че се очаква чатботът да е своеобразно копие на порноактрисата, той все пак дава възможност на потребителите да персонализират образа ѝ.

"От тази личност, за която си фантазирате, можете да създадете версия, която отговаря повече на вашите специфични нужди", споделя самата Райли Рийд, като уточнява, че могат да се правят модификации дори с неща, които тя иначе не би направила в реалния живот.

Компанията все още работи върху усъвършенстването на изкуствения интелект, както и следи за обществените реакции. Междувременно обаче завява готовността си да откликне на всяка популярна личност, която иска да създаде свое "дигитално копие".

Досега Clona е била тествана от хиляди потребители. По думите на говорител на компанията е изненадващо колко близки отношения са създали хората с AI образа, като те в голяма степен дори са минали отвъд комуникацията със сексуално съдържание.

Мария Магдалена - канадският модел от OnlyFans, който едва не загина след взрив на гръдните си импланти

Моделът на OnlyFans, който едва оцеля след взрив на гръдните си импланти

Докъде може да стигнем от суета

"Харесва ми, че моят чатбот може да се свързва с хората, защото реално е базиран на истински човек. Тя е пресъздадена с моя живот и всичко останало. Хората винаги търсят свързване с другите и това винаги ще е така", споделя още Райли Рийд пред Business Insider.