Макар че през август и септември вратите на театрите в града са затворени, а актьорите са по турнета из страната, в столицата все пак няма да липсват представления, които да гледаме в прохладните летни вечери под открито небе.

„Стоманена трева” преобразява София на Sofia Lights 2024

„Стоманена трева” преобразява София на Sofia Lights 2024

За първи път у нас ще видим мащабната френска инсталация

Лятото в София ще продължи да бъде театрално благодарение на инициативата "Театър в парка". Между 19 август и 15 септември на сцената на "Маймунарника" в Борисовата градина ще се играят общо 8 комедийни постановки, част от афиша на Artvent.

Представлението, което ще открие поредицата театрални събития, е най-дълго играната чешка комедия - "От всички страни" (19 август, понеделник). Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов ще влязат в ролите на две двойки, които се забъркват в сложни отношения. Домашното им парти ще се превърне в комично бойно поле, а единствената цел ще бъде развод.

Отново Стефания Колева ще можем да гледаме на 21 август (сряда), но този път в компанията на Здрава Каменова и Богдана Трифонова. В "Извънредно неудобно" трите ще ни разкажат истински истории с много чувство за хумор. А това, което обединява разказите им, са неудобството, срама и конфузните ситуации, които всички преживяваме.

Снимка 675595

Източник: Artvent

Въпреки че е сряда, 28 август ще бъде "Неделя сутрин" за публиката на представлението. На сцената ще видим Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и бийтбоксъра Skiller, които може и да мечтаят за спокойствие в почивния ден, но неизбежно ги застигат срамни спомени и догадки.

Снимка 675598

Източник: Artvent

На 2 септември (понеделник) сцената в "Маймунарника" превземат Керана и Емил Марков, които се партнират във "Всяка първа сряда". Героите им решават да сключат сделка - той ѝ плаща, а тя му дава тялото си. И макар че слагат всичко на масата и няма угризения, нито оправдания, нито един от двамата не се оказва готов за това, което им предстои да се случи.

Свободна, безразсъдна и пълна с живот - Керана и нейният Космос с  (и без) Космонавтите

Свободна, безразсъдна и пълна с живот - Керана и нейният Космос с (и без) Космонавтите

Когато умираш да пееш, да танцуваш и да си в центъра на вниманието

Ден по-късно - на 3 септември (вторник) триото Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова се завръща на сцената, но този път с "Извънредно любовно". С музика, танци и много смях трите актриси разказват осем любовни истории, в които всеки би се разпознал, и ще покажат на публиката, че любовта е навсякъде.

Снимка 675600

Източник: Artvent

На 4 септември (сряда) с "Премахни от приятели" - британската комедия от автора на "Шерлок" и "Доктор Кой" Стивън Мофат, пък ще ни забавляват Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова. Те ще разкажат историята за едно "приятелство", което започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи. Впоследствие обаче това познанство се превръща в същинско влакче на ужасите.

Владимир Зомбори от „Вина“ до “Заклеваш ли се в децата?” - какво е да споделяш сцената с партньора си и в живота

От „Вина“ до любовта в живота и на сцената - играта на доверие на Владимир Зомбори

Как се играе на една сцена с партньора и в живота

Друга комедия, но от испански автор - "Съседите отгоре" ще можем да гледаме на 5 септември (четвъртък). Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения. Те са две двойки, между които се разразява комичният сблъсък на сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и "стандартния" начин на общуване и живот на тези отдолу.

Снимка 675604

Източник: Artvent

Програмата на "Театър в парка" ще закрие представлението "Отчаяни съпрузи" на 15 септември (неделя). Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров стигат до крайни откровения с много чувство за хумор, докато разсъждават за отношенията между жените и мъжете.

Лятото и забавленията не свършват - какво следва след Sofia Summer Fest

Лятото и забавленията не свършват - какво следва след Sofia Summer Fest

Какво да очакваме от Sofia Summer Fest Underground

"Театър в парка" e между 19 август и 15 септември в "Маймунарника" в Борисовата градина, а повече информация има тук.