Отдаваме първото заслужено внимание на Дуа Липа, която днес, 27 март, пусна новия си албум Future Nostalgia - седмица преди първоначално обявената дата. От 11-те парчета в него, ние си избрахме "Break My Heart". Турнето Future Nostalgia Tour в Обединеното Кралство и Европа в подкрепа на албума се отлага за по-късно през годината, като все още няма конкретни дати.

И докато все още сме на вълна нови албуми, нека да продължим с Pearl Jam, които днес пуснаха Gigaton.

"Да направим този запис, беше като дълго пътуване. Емоционално, тъмно и объркващо на моменти, но беше и като вълнуваща и експериментална пътна карта към музикалното изкупление", казва за албумът си бандата. Тъй като песни са страхотни, наистина ни е много трудно да си изберем само една. Все пак - понеже трябва - се спираме на "Quick Escape".

След "бързото бягство" на Pearl Jam, следва едно парче на OneRepublic. "Better Days" е сингъл от предстоящия пети студиен албум на групата Human. Момчетата от бандата обявиха, че ще дарят част от приходите от песента в подкрепа на музиканти и артисти, както и на фонда за борба с COVID-19.

Продължаваме с Tanie Tempah, който направи триумфално завръщане с новия си сингъл "Top Winners".

Говорейки за завръщането си, Tinie казва: "Направих този запис с Not3s, защото се разказва за мисленето и манталитета на "победителите". Мисленето от тази перспектива ни държа съсредоточени - това е причината, поради която съм, където съм. Всичко се свежда до стремежа да постигнеш повече и да продължиш да правиш по-доброто за себе си."

Приключваме с Папи Ханс, който вдъхновен от социалната изолация, пусна новата си песен "Стой си вкъщи". Видеото към парчето е направено от няколко клипчета, заснети от дома на Папи Ханс. В него участва и бившата му приятелка - Dara.

В профила си в Instagram изпълнителят пише, че никога не е страдал по бивши, но пък с Dara са останали изключително близки приятели и в условията на домашна изолация, си говорят много.